Senior bedrijfsadviseur Milieu

Omgevingsrisico’s, milieueffecten en wet- en regelgeving worden steeds belangrijker en de normeringen worden strenger. Om bedrijfsprocessen optimaal te kunnen laten verlopen is het voor bedrijven van groot belang om tijdig en op een juiste wijze in te spelen op vigerende maar ook op toekomstige milieueisen. Daarnaast hebben bedrijven, ook bij uitbreiding of wijziging van hun activiteiten en bij bedrijfsverplaatsing of nieuwbouw, te maken met milieuregels (milieu)vergunningen en procedures.

Je functie
Als senior bedrijfsadviseur Milieu adviseer je bedrijven vanuit een brede, integrale kijk op milieuzaken. Vaak is de milieu- of omgevingsvergunning het vertrekpunt van je werkzaamheden. In nauwe samenwerking en afstemming met het bedrijf zorg je ervoor dat alle milieuzaken optimaal worden geregeld. Je zorgt ervoor dat tijdig alle stakeholders (overheid, maar ook omwonenden en belangengroeperingen) worden betrokken. Je bent dus de spil die als generalist alle milieuzaken voor een bedrijf regelt. Hierbij speelt behalve inhoud ook regie op het proces een belangrijke rol. Bij de uitvoering van je projecten heb je daarnaast oog voor mogelijke andere kansen die er liggen voor onze organisatie en je speelt hierop in. Je gaat onderdeel uitmaken van een groep adviseurs met veel ervaring op het gebied van milieu brede advisering van bedrijven. Zij wisselen regelmatig ervaringen met elkaar uit om onze dienstverlening op een steeds hoger niveau te krijgen. Daarnaast wordt je in je werk ondersteund door een team van kundige en gedreven specialisten op het gebied van vergunningen, geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid, geur, bodem en afval.

Je gaat onderdeel uitmaken van een kundig en enthousiast team van 20 milieuconsultants met als standplaats Herten (Roermond) of Den Bosch.

Je profiel
• Je hebt minimaal een HBO opleiding en geruime ervaring op het gebied van bedrijfsadvisering Milieu.
• Je hebt een passie voor de industrie en bij voorkeur een eigen netwerk hierin.
• Je hebt een hoog kwaliteitsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel.
• Je hecht veel waarde aan de klantrelatie.
• Als je juridische kennis hebt, is dat een pré.

Geïnteresseerd?
Wij komen graag in contact met jou. Stuur je motivatie en CV naar job@kragten.nl
Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met Peter Kaasenbrood, Vakgroephoofd Milieu, telefoon: 06-42458816. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Kitty Krijnen via job@kragten.nl of 06-22930811.

Solliciteer!