Locatie Kragten 's-Hertogenbosch is verhuisd naar Rosmalen

Met een feestelijk Kragten-Festival voor onze medewerkers hebben we in het park van onze nieuwe locatie op 1 oktober 2022 de verhuizing gevierd van onze locatie in ‘s-Hertogenbosch naar een nieuw kantoor in Rosmalen. Daar hebben we een mooie locatie gevonden op Domein Zuiderbosch. We stappen daarmee over van een gehuurde verdieping in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Hambakenwetering naar een eigen pand aan de Hintham in Rosmalen.

Het pand heeft een eigen identiteit en unieke ligging in een historische groene setting. In alle eerlijkheid, dat misten we wel een beetje op onze vorige locatie. We hebben bij de keuze van de inrichting de natuurkleuren meegenomen. Zo hebben we het pand op basis van drie kleurstijlen ingericht, die heel dicht staan bij ons DNA en onze dagdagelijkse werkzaamheden. Op de begane grond staan de aardetinten rood en bruin centraal. Aarde staat voor ’bodem’ en is het stabiele element. Aarde geeft ook structuur, stevigheid en kracht. De 1e verdieping is geheel in het groen ingericht en symboliseert ’ruimte’. Groen is ook de kleur van leven, vernieuwing, natuur en energie. En groen associëren wij ook met milieu. Op de 2e en bovenste verdieping ten slotte voert de kleur blauw de boventoon. Blauw staat voor ’lucht’ en 'water, onze eerste levensbehoeften. Het symboliseert ook onder andere vertrouwen, intelligentie en loyaliteit.

Natuurlijk is ook vol ingezet op duurzaamheid. Het gebouw is op basis van de nieuwste duurzaamheidsprincipes ingericht door bijvoorbeeld de toepassing van een warmte-pomp en zonnepanelen, extra isolerend glas (triple), warmte-terugwinning in de klimaatinstallatie, maar ook door een circulaire inrichting. Alle stoelen in onze vergaderzalen en kantine zijn van 100% plantaardige materialen zoals hennep en plantaardige hars. Deze vergaderstoelen zijn een wereldprimeur: de meest duurzame stoelen ter wereld! Alle bureaustoelen zijn gemaakt op basis van geperst vilt wat weer gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Dat geldt ook voor de akoestische panelen. Alle stalen onderdelen van de meubels zijn op basis van hoogwaardig 100% recyclebaar staal gemaakt.