Menu
Home

Pluim voor stedenbouwkundig adviseur

Geplaatst op: 10-04-2014
  • Pluim voor stedenbouwkundig adviseur

Een hele eer om een pluim te mogen geven en een nog grotere eer voor degene die hem mag ontvangen.

Gemeente Peel en Maas reikt voor de eerste keer een pluim uit aan een stedenbouwkundig adviseur. Als dank en als opsteker voor de goede en prettige samenwerking. We zetten adviseur Rudie Peeten van adviesbureau Kragten dan ook graag in het zonnetje. De samenwerking met Rudie Peeten was erg prettig. Een voorbeeld van een vlekkeloos doorlopen procedure en wederzijds begrip met als resultaat een aanvraag/advies à la Handreiking ruimtelijke plannen. Rudie chapeau!

Felicitatie Rudie Peeten; een pluim van gemeente Peel en Maas!
Rudie Peeten was verrast door het onverwachte bezoek van Gemeente Peel en Maas.

Gemeenten en adviseurs werken veel samen. Een ontwikkelaar schakelt vaak een stedenbouwkundig adviesbureau in voor ondersteuning bij het maken van een goed onderbouwde aanvraag of advies. Het adviesbureau vormt hierbij de schakel tussen de klant en de gemeente.

De gemeente stelt eisen aan de aanvraag of advies en de adviseur heeft op zijn beurt een visie over de inhoud. In de praktijk ontstaat vaak vertraging omdat beide partijen niet op een lijn zitten en de klant heeft hier ongewild last van. De handreiking ruimtelijke plannen zou een uitkomst moeten bieden voor een complete en juiste aanvraag bij ontwikkelingen in afwijking van het bestemmingsplan.

Op dit moment werkt het team Omgevingsontwikkeling aan een Handreiking ruimtelijke plannen 2.0. Een praktische handleiding voor alle stedenbouwkundige adviesbureaus. Peel en Maas heeft service en dienstverlening hoog in het vaandel en onze klanten staan hierin centraal. Samenwerking is het sleutelwoord voor een vlotte procedure.

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal