Menu
Home

Kragten levert geo-informatie en GIS-diensten aan Rijkswaterstaat

Geplaatst op: 21-04-2014
  • Kragten levert geo-informatie en GIS-diensten aan Rijkswaterstaat

De combinatie Kragten/Grontmij tekenden samen met de andere geselecteerde partijen twee raamcontracten met Rijkswaterstaat: één voor levering van generieke geo-informatie en één voor GIS-dienstverlening.

De contracten gelden voor minimaal drie jaar en hebben een optie om twee keer zes maanden verlengd te worden.

Rijkswaterstaat is sterk afhankelijk van betrouwbare informatievoorziening. Rijkswaterstaat heeft geo-informatie nodig voor de uitvoering van haar kerntaken: bescherming tegen overstromingen, voldoende en schoon drinkwater, en vlot en veilig verkeer over weg en water. Kragten en Grontmij bundelen kennis op het gebied van geo-informatie, van het inwinnen tot en met de ontsluiting via geografische informatiesystemen (GIS), in hun aanpak.

Peter van de Ven, directeur Geo-Informatie bij Kragten: “Ik ben trots dat Kragten Rijkswaterstaat de komende jaren wederom kan voorzien van geo-informatie. Al sinds 2006 hebben we met Atkins en Grontmij een zeer plezierige en succesvolle samenwerking. Ik ben dan ook blij dat we deze samenwerking voor Rijkswaterstaat kunnen voortzetten.”

Tom Wesselink, hoofd afdeling GIS bij Kragten: “Al jarenlang specialiseert Kragten zich in het opbouwen van GIS-datasets. In dit contract kunnen we onze kennis van water en wegen in combinatie met GIS 100% inzetten.. De projecten voor Rijkswaterstaat zijn voor onze medewerkers altijd een uitdaging.”

Kragten en Grontmij staan paraat voor de eerste opdracht ‘Afroep GIS-dienstverlening’, die onder deze contracten valt en gelijktijdig wordt getekend. Rijkswaterstaat kan per direct gebruik maken van de kennis, kunde en capaciteit op het gebied van GIS-werkzaamheden van de combinatie.

 

Op foto van l.n.r.: Peter Vermey hoofd afdeling Assetmanagement & Monitoring Grontmij, Peter van de Ven directeur geo-informatie Kragten en Nienke Zeijlemaker directeur Inwinning & Gegevens Analyse Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal