Menu
Home

Onbemand vliegen

Geplaatst op: 25-08-2014
  • Onbemand vliegen

Sinds 2011 vliegen wij met het X100-vliegsysteem. De afgelopen drie jaar zijn strengere eisen gesteld aan de bemanning en het systeem. Dit heeft geleid tot de nieuwe UX5.

De opvolger van de X100, de UX5, geeft ons meer mogelijkheden. Er kunnen grotere gebieden in kortere tijd worden opgenomen; de resolutie is beter geworden; de camera is verbeterd. Dit nieuwe systeem is veel flexibeler en intuïtiever in zijn besturing dan zijn voorganger, waardoor gevoelige gebieden makkelijker vermeden kunnen worden.

Regelgeving
Momenteel is de overheid bezig met het opstellen van regels die het legaal vliegen met onbemande vliegtuigen mogelijk gaat maken. In principe is het dus nog steeds verboden om met een onbemand vliegtuig te vliegen, tenzij men beschikt over de nodige ontheffingen, toestemmingen, veiligheidsanalyses en registraties.
Het vliegen in de buurt van een luchthaven is ondanks convenanten en beschikkingen nog steeds taboe. Kragten vliegt pas als de juiste toestemmingen verkregen zijn. Het is dan ook van belang dat Kragten onlangs haar tweede registratienummer heeft gekregen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. De nieuwe UX5 is onder de naam PH-1CA ingeschreven en zal het verplichte brandplaatje dragen met deze registratie. Dit alles is conform ICAO Annex 7 1 .

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal