Menu
Home

Kragten viert 60-jarig jubileumfeest met cultuurfestival

Geplaatst op: 20-11-2014
  • Kragten viert 60-jarig jubileumfeest met cultuurfestival

Op een steenworp afstand van de plaats waar 60 jaar geleden Dhr. J.A. Kragten het gelijknamige bedrijf heeft opgericht heeft Kragten met klanten, medewerkers en oud-medewerkers dit jubileum gevierd. In de schitterende ambiance van het gebouw van het voormalige Centrum voor de Kunsten in de Roermondse binnenstad, vonden op zaterdag 4 oktober de feestelijkheden plaats. Het thema was kunst en cultuur en daar werd op een heel veelzijdige manier invulling aan gegeven.

Het middagdeel van de feestdag was een klantevent, met workshops, theater en diverse muziekvormen. Het was echt feest wanneer het zonnig uitgedoste Caribieën muziekgezelschap als een fanfare door het gebouw trok. In de workshops konden enkele kunstvormen in de praktijk worden gebracht: glasmozaïek, sieraden maken, Afrikaanse percussie of schilderen op muziek. Een vrolijk intermezzo vormde een op klassieke muziek geïnspireerde komische theateract. Natuurlijk was er een uitstekende culinaire traktatie die aan het eind van de middag en het begin van de avond vooral werd bepaald door Live Cooking. Dit onderdeel markeerde de overgang van het middag- naar het avondprogramma.

Samen met onze medewerkers en oud-medewerkers is die avond nog uitbundig gefeest, waarbij de muzikale omlijsting werd ingevuld door een big band op het grote podium en een bluesband op een klein podium. In het gebouw waren verder gedurende de gehele dag exposities te bewonderen. Er waren kunstexposities van beeldende kunstenaars, maar ook exposities van Kragten met projectenposters en panelen waarop werd teruggeblikt op 60 jaar Kragten. Met name de tijdlijn 1954 – 2014 van de geschiedenis van Kragten in één doorlopend overzicht kreeg veel aandacht. We hebben deze tijdlijn na het feest daarom in onze kantoren (’s-Hertogenbosch en Herten) op centrale plaatsen opgehangen.


We kijken terug op een geslaagde happening, goed bezocht, feestelijk en op een unieke plaats met een bijzonder programma.

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal