Menu
Home

Topprestaties tijdens het EK Atletiek 2016

Geplaatst op: 11-05-2015
  • Topprestaties tijdens het EK Atletiek 2016

Het Olympisch Stadion is in topvorm

Als onderdeel van de voorbereidingen voor het EK Atletiek 2016 is in 2015 de atletiekbaan in het Olympisch Stadion grootschalig gerenoveerd. De atletiekbaan is nu gereed om wedstrijden op internationaal niveau te hosten. Kragten ondersteunde de gemeente Amsterdam bij onder andere de aanbesteding en de contractbegeleiding, geheel gericht op het leveren van topprestaties.

Voor een topprestatie moet je het maximale leveren. Niet alleen de opdrachtgever, de adviseur maar ook de uitvoerende moeten in staat zijn hun optimale inbreng in een project te kunnen leveren. Daarom werd het project aangepakt volgens de methode Best Value (Prestatie Inkoop).
Met duidelijke doelstellingen en een strakke planning is het project ontworpen en uitgevoerd.

De gecompliceerde projectomgeving van een dergelijk evenement is voor alle partijen een grote uitdaging. Stakeholders, eigenaren, huurders, gebruikers en de omgeving zorgen voor een gecompliceerde projectomgeving met veel raakvlakken en aandachtspunten. Hoe breng je asfalt aan als een parkeergarage onder het veld zorgt voor een gewichtsbeperking van het te gebruiken materieel? Kun je een sportvloer wel bij lage temperaturen aanbrengen en toch voldoen aan de IAAF-eisen? Hoe organiseer en regel je de keuringen van de sportvloer? Hoe organiseer je het beheer en onderhoud van april 2015 tot en met het EK? Deze en andere technische en organisatorische vragen maken dit project bijzonder.

De methode Best Value bracht daarbij het beste in alle partijen naar boven. Experts zorgen voor een maximale beheersing van de technische en organisatorische knelpunten. Alle partijen werken samen aan het gemeenschappelijke doel, een succesvol EK Atletiek in 2016.

Kragten ging samen met de gemeente Amsterdam aan de slag. Kragten zorgde daarbij voor een uitgekiende inkoopstrategie, een doordachte onderhandse aanbesteding op basis van prestatie-inkoop en begeleide de uitvoering volgens de richtlijnen van Best Value. Momenteel is de baan gereed en maken de atleten er naar volle tevredenheid gebruik van. Het beheer en het onderhoud is erop gericht dat de baan in een optimale conditie blijft.

Het aftellen is begonnen. Levert het EK 2016 een Europees of een wereldrecord op? Dat zou de kroon zijn op de renovatiewerkzaamheden!

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal