Menu
Home

Mobiliteitsmanagement houdt Amsterdam in beweging

Geplaatst op: 28-09-2015
  • Mobiliteitsmanagement houdt Amsterdam in beweging

Kragten heeft samen met XTNT de opdracht gekregen om de komende vier jaar het mobiliteitsmanagement te verzorgen bij het grootste wegverbredingsprogramma van Nederland, Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA).

Het programma SAA betreft grootschalige wegwerkzaamheden gericht op onderhoud, uitbreiding en kwaliteitsverbetering van het hoofdwegennet van de metropoolregio Amsterdam doormiddel van het verbreden van de snelwegen met één of meer rijstroken, een betere inpassing in het landschap en het aanbrengen van geluidsschermen. Kragten verzorgt samen met XTNT tijdens dit traject het mobiliteitsmanagement. In de praktijk betekent dit het beïnvloeden van het reisgedrag van mensen waardoor zowel de reiziger, de bezoeker, de bewoner, de recreant als de werkende zo min mogelijk hinder zullen ondervinden van de wegwerkzaamheden en de stad zo goed mogelijk bereikbaar kan blijven.

Het unieke aan het geheel is dat in het SAA-project veel gebruik wordt gemaakt van ITS. Moderne en nieuwe technieken en mogelijkheden op het gebied van communicatie, aansturing, geleiding en misschien zelfs coöperatief rijden worden waar nodig en mogelijk ingezet om de bereikbaarheid te waarborgen.

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal