Menu
Home

Hoogtemodel Ewijkse Plaat

Geplaatst op: 06-02-2017
  • Hoogtemodel Ewijkse Plaat

De Ewijkse Plaat is een voormalig schiereiland langs de zuidoever van de Waal bij Ewijk. De Ewijkse Plaat bestaat voornamelijk uit een natuurlijke oeverwal. Om de lokale wateropstuwing te neutraliseren zijn een tweetal geulen gegraven.

Kragten zou met haar drone het gebied invliegen om een goed hoogtemodel in te winnen zonder de natuur te verstoren. Nadat bleek dat het niet toegestaan is hier met een drone te vliegen, is gezocht naar een andere oplossing.

Gelukkig zijn we bij Kragten niet gebonden aan één systeem en kunnen we innovatief te werk gaan om alternatieven te bedenken. Hier is gekozen om de opnames via een bemande fotovlucht te doen in plaats van met een onbemand vliegtuig. Na het uitwerken van de ingewonnen beelden blijkt het bemand invliegen van hoogtegegevens een succesvol alternatief, zowel qua methode als kostentechnisch.

Met vliegen kunnen wij voor u efficiënt betrouwbare gegevens inwinnen voor bijvoorbeeld puntenwolken, hoogtemodellen en 3D-, inhouds- of verschilberekeningen. Dus vlieg er op uit!

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal