Menu
Home

Goud en Zilver voor Skills Garden!

Geplaatst op: 09-03-2017
  • Goud en Zilver voor Skills Garden!

Winnaar van de Sport FM Innovatieprijs 2017 en 2e Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017

Gewonnen! Skills Garden was genomineerd voor de Sport FM Innovatieprijs 2017. Van de drie genomineerde werd tot onze vreugde Skills Garden uitgeroepen tot winnaar! Skills Garden is een gezamenlijke visie van Kragten en ASM (René Wormhoudt).

Tevens was Skills Garden genomineerd voor de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017. Deze prijs is een gezamenlijk initiatief van NOC*NSF, Sportbonden, VSG (vereniging Sport en gemeenten) en BSNC (Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek). Hier behaalde Skills Garden het Zilver!

Wat is Skills Garden?
Steeds meer mensen maken gebruik van de openbare ruimte om te bewegen. Skills Garden is een plek in de openbare ruimte die in het teken staat van stimuleren, uitdagen en plezier hebben in bewegen. Een plek die onderdeel is van wonen, werken en vrije tijd, waar mensen elkaar ontmoeten en samen zijn. Een sociale infrastructuur, die mensen aantrekt en sociale cohesie bevordert.

Het unieke aan Skills Garden is dat je hier alle belangrijke grondvormen van bewegen (zoals balanceren, klimmen, gooien, vangen en springen) op verschillende niveaus kunt doen. Beweegarmoede ontstaat niet alleen door weinig te bewegen, maar vooral door eenzijdig te bewegen. Skills Garden is een voorziening die onderbouwd is door wetenschap en praktijk, waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren, met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie. Met het ASM (Athletic Skills Model) als onderlegger worden beweegprogramma's en beweegvoorzieningen ontwikkeld voor een gezond en actief leven, voor alle leeftijdsgroepen.

De Skills Garden trajecten lopen momenteel onder andere in de gemeente Almere en de gemeente Bergen op Zoom.

Voor meer informatie kunt u de Brochure Skills Garden bekijken of neem contact op met Roy van Rijt of Tommy van den Dungen van ons bureau.

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal