Menu
Home

Light it up!

Geplaatst op: 25-10-2017
  • Light it up!

Goede fietsverlichting is erg belangrijk als het gaat om veiligheid van fietsers en andere weggebruikers. Het resultaat van een nulmeting, gehouden in de provincies Gelderland en Overijssel, was dat maar tweederde van de fietsers met licht fietst. Onder jongeren (12-24 jaar) is dit slechts de helft, De grootste oorzaak hiervan is gemakzucht en vergeten om de losse fietsverlichting mee te nemen. Er is dus nog een hoop te winnen op dit gebied, vooral bij jongeren.

Daarom zijn wij als Kragten in samenwerking met SHIFT en SMILE-promotions voor het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up’ gestart. Deze campagne gaat over gemak, het altijd ter beschikking hebben van fietsverlichting en het gezamenlijk creëren en laden van een nieuwe norm.
Dit doen wij door een drietal verschillende acties: Light up your bike, Light up your night en Light up your club. Met de bike actie staan we op verschillende fietsroutes in gemeenten in Gelderland en Overijssel. De night acties worden specifiek bij uitgaanscentra en evenementen gehouden en de clubacties bij de sportverenigingen.

De kick-off van de campagne was op 30 september en de campagne loopt tot half december. Hierna gaan we wederom meten om het effect van deze campagne vast te stellen. Volg ons op facebook via: GelderlandVeilig en OverijsselVeilig op twitter @lightitup2017.

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal