Menu
Home

Beeldkragt, inovatie in metingen

Geplaatst op: 28-03-2018
  • Beeldkragt, inovatie in metingen

Een nauwkeurig 3D-model van de leiding, ook nadat de sleuf dicht is gegooid, of je as-built tekening zonder in te meten in één keer gereed? Zo gemakkelijk is dat!

Kragten ontwikkelde een app waarmee het inmeten van een leiding, kunstwerk of ander object gemakkelijk, gedetailleerd én nauwkeurig gaat. De output is een 3D-model of gewoon een ‘oude’ vertrouwde 2D as-built of revisietekening met een nauwkeurigheid tot enkele millimeters. De details, zoals afsluiters en koppelingen, zijn op de exacte diepte en locatie vastgelegd en de informatie kun je op elk later moment gebruiken. Daarnaast kan de data gemakkelijk gebruikt worden voor de (3D)kartering van je kabels en leidingen of worden ingelezen in de gangbare softwarepakketten, zoals AutoCAD en ArcGIS voor verdere analyse.

Hoe werkt het? Simpel. Je filmt met jouw smartphone de leiding, voegt een aantal referentiepunten toe en je upload de data vanaf jouw mobiel. De data komt binnen bij Kragten en wij verwerken dit tot het gewenste eindproduct.

Behalve leidingen zijn de toepassingsmogelijkheden van dit product nauwelijks gelimiteerd. Denk bijvoorbeeld aan kunstwerken, betonstortingen en rioleringen. Zo’n beetje alles wat is gemaakt en daarna wel of niet aan het zicht verdwijnt, roep je tot leven waar en wanneer je wilt.

Download de app hier en ervaar het gemak en de eindeloze mogelijkheden!

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal