Menu
Home

Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad

Geplaatst op: 16-05-2018
  • Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad

In de overgang van het Zeeuws polderlandschap en de duinen, ligt Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Het park is op dit moment in aanbouw, met het project ‘Beach Resort’ wordt invulling gegeven aan de gewenste kwaliteitsverbetering door (her)ontwikkeling waarbij 360 recreatiewoningen en maximaal 865 eenheden voor recreatief nachtverblijf zijn voorzien. In 2007 kreeg Kragten de opdracht van Roompot om dit plan op te stellen voor de grootschalige kwaliteitsslag in de Nieuwehovenpolder. Doordat de vraag naar verblijfsrecreatieve-accommodaties zeer sterk groeide is de ontwikkeling de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Nadat in 2014 de noodzakelijke ruimtelijke procedures zijn doorlopen is in 2015/2016 gestart met de verdere uitwerking. In 2017 is gestart met de realisatie van het vakantiepark. De eerste fase van het park, 166 recreatiewoning, nadert op dit moment zijn afronding en gaat vanaf mei/juni in dit jaar in exploitatie.

Voor de opzet en structuur van het stedenbouwkundig plan hebben verschillende uitgangspunten de inspiratie en basis gevormd. De kwaliteiten van de directe omgeving zijn ingezet om ook de locatie een hogere kwaliteit te geven. Er is gebruik gemaakt van Zeeuwse en Vlaamse karakteristieken en gevarieerde kleurstellingen die naadloos aansluiten op de omgeving. De drie aangrenzende gebieden dienen als thema’s in het vakantiepark, namelijk; het duingebied, de erven en de polderrand. Deze gebieden vormen de basis voor de ontwikkeling tot een aantrekkelijk en gedifferentieerd recreatieterrein. Bij de verschillende sferen horen verschillende thematiseringen door het gebruik van verschillende bomen en plantsoorten, andere manieren van erfafscheiding en ontwerpelementen.

Naast het stedenbouwkundig ontwerp heeft Kragten een adviserende rol gespeeld in de waterhuishouding. Door de aanleg van een ringwatersysteem wordt het regenwater dat op het terrein valt, afgevoerd richting de brede waterbergingszone om wateroverlast te voorkomen.

Door de omvang van het recreatiegebied vindt de realisatie plaats in 6 fases. Het park is nog in aanbouw, maar is nu al de perfecte uitvalsbasis voor een welverdiende break aan de Zeeuwse kust. Fase 1 wordt eind juni 2018 opgeleverd. De bouw van fase 2 vordert voorspoedig. Tevens is de verkoop van fase 3 recent gestart.

Deze video laat de bouw van Noordzee Beach Village zien gefilmd met een drone.

Naar nieuws overzicht
toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal