Skills Garden in het Prinses Maxima Centrum

Skills Garden in het Prinses Maxima Centrum

Geplaatst op: 31-07-2018

Een beweegruimte om je beter te laten voelen!
Skills Garden voor beweging en ontspanning in het Prinses Maxima Centrum

Op 5 juni 2018 is het Prinses Maxima Centrum in Utrecht officieel geopend. Een centrum gespecialiseerd in de behandeling van kanker bij kinderen. In de buitenruimte van het centrum is, gefinancierd door het Nederlandse Elftal, een Skills Garden ingericht. Een tuin die uitnodigt om te bewegen en zo de mogelijkheid biedt even de druk van de ketel te halen.

Een tuin met mogelijkheden
Dat bewegen goed is weten we, dat de Skills Garden het beoefenen van alle basis grondvormen van bewegen (springen, rollen, klimmen, etc.) biedt weten ook steeds meer mensen. Maar los van het ontwikkelen van een goede levensstijl geeft bewegen nog veel meer. De binnentuin van het Prinses Maxima Centrum moest een ruimte worden waar kinderen kind kunnen zijn, waar ruimte is om te lachen, stoom af te blazen, te bewegen én om te revalideren. Kortom een aantrekkelijke beweegtuin voor de kinderen en hun families.

Maar er is meer…
Naast de functies van de tuin die gericht zijn op het herstel en het veraangenamen van het noodzakelijke verblijf in het centrum voor de jonge kinderen, is ook aan de familie gedacht. In deze spannende periode speelt de familie en het dicht bij elkaar zijn een belangrijke rol. Daarom is deze skills garden ook ingericht voor de familie. Om of niet ver van de kinderen vandaan of juist samen te bewegen, te verblijven en te ontspannen. Die mogelijkheid tot samen zijn, maakt ook dat kinderen zich fijn voelen in de tuin en dat is weer goed voor hun herstel..

Speciaal voor het Prinses Maxima Centrum
Deze Skills Garden laat in het bijzonder zien dat op basis van de doelgroep en de behoefte iedere Skills Garden een eigen op maat gemaakte uitwerking krijgt. Niet een ruimte ingericht met standaard attributen, maar afgestemd op de gebruiker en het doel van de tuin. Hoe passender de uitwerking hoe groter het effect tenslotte is en dat is waar we het voor doen.
In het Prinses Maxima Centrum betekent dat, dat naast de boven beschreven bijzondere functies het ook een tuin is geworden die voor iedereen toegankelijk is. Zodat ook kinderen met een rolstoel of infuushouder kunnen zo deelnemen en genieten van de vele mogelijkheden die de tuin hen biedt.

De ervaringen tot nu toe
Vanaf het moment dat het lint door koningin Maxima zelf is doorgeknipt, is de tuin goed gebruikt. Het Prinses Maxima Centrum is zeer enthousiast over het gebruik, de uitstraling en het effect van de Skills Garden op de kinderen en hun families. Door dit succes is daarom nu al het voornemen de Skills Garden uit te breiden en een andere tuin ook op deze wijze in te richten. Voor Kragten is de tuin het bewijs dat wanneer de omgeving uitnodigt, bewegen met plezier volgt!