Opening klimaatplein 't Gasthoês Horst

Opening klimaatplein 't Gasthoês Horst

Geplaatst op: 29-04-2021

Een duurzame samenleving, daar gaan wij voor. Onze betrokkenheid bij het inrichten van het klimaatambitieuze cultuurplein rondom ’t Gasthoês past precies bij onze missie en visie.

Met de inrichting van het cultuurplein is op bijzondere wijze rekening gehouden met klimaatverandering. In een notendop nemen we je mee. Een slimme ondergrondse waterbuffer vangt het regenwater van ’t Gasthoês op en wordt op natuurlijke wijze opgevoerd naar de planten. De keuze is bovendien gevallen op prairiebeplanting, die met hele diepe wortels beter bestand zijn tegen droogte en die bovendien vogels en insecten aantrekken. Het is een lust voor het oog. Het kleurenspectrum verandert vijf tot zes keer per jaar.

De circulaire bestrating zorgt dat het water in de steen wordt vastgehouden en kan verdampen als het heet is. Dit zorgt dan weer voor verkoeling om de hittestress tegen te gaan. In de grond zit een laag die regenwater opneemt en vervolgens langzaam afgeeft aan de bodem. Hierdoor ontstaat er geen wateroverlast bij hevige regenval en blijft het grondwater beter op peil.

“Een symfonie toont zijn ware schoonheid pas als alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd”, dit project is hier een mooi voorbeeld van. De opening van ’t Gasthoês op 1 mei 2021 om 14.00 uur is dan ook de kers op de taart. We nodigen je uit om de openging via livestream te volgen.

Livestream: De link naar de livestream vind je op 1 mei vanaf 13.00 uur op de vernieuwde website van ’t Gasthoes.
Uitzending: zaterdag 1 mei 2021. Aanvang live stream is 14.00 uur
Website: www.gasthoes.nl