Thuiswerkscan. Meer of minder thuiswerken?

Thuiswerkscan. Meer of minder thuiswerken?

Geplaatst op: 23-06-2021

Bent u inmiddels bezig met het opstellen van passend thuiswerkbeleid in uw organisatie? Maar geen idee of dit wel past bij uw organisatie en uw werknemers? De thuiswerkscan van Kragten en Wavy maakt inzichtelijk hoe uw thuiswerkbeleid kan worden afgestemd op de behoefte tussen u en uw werknemers.

De adviesbureaus Kragten en Wavy hebben samen de handen ineengeslagen. Zij hebben middels gedragskundig onderzoek elf factoren vastgesteld die de bereidheid van thuiswerkgedrag beïnvloeden voor werkgever en werknemer.

Thuiswerkscan
Middels enquêtes en interviews wordt vastgesteld hoe de elf factoren uitvallen voor uw organisatie. Het model in figuur 1 geeft een voorbeeld weer van de resultaten uit de thuiswerkscan. Deze maakt in een oogopslag helder in welke mate uw werknemers in lijn liggen met uw verwachtingen.
Op basis van het model zal een adviseur van Kragten en Wavy met u bespreken welke kansen er liggen voor het stimuleren van thuiswerkgedrag en in hoeverre dat dit mogelijk is binnen uw organisatie. Op die manier worden maatregelen specifiek voor uw organisatie vastgesteld die de thuiswerkbereidheid in uw organisatie verhogen.