Kragten werkt aan de wereld van morgen

Kragten werkt aan de wereld van morgen

Geplaatst op: 06-01-2022

Duurzaamheid heeft een veelzijdige betekenis bij Kragten. Het kan hierbij gaan over relaties en vertrouwen, een ontwerpfilosofie, maatschappelijk verantwoord ondernemen of een duurzame toekomstbestendige organisatie.

Duurzaamheid is inmiddels een integraal onderdeel van onze dienstverlening. In onze projecten komt dit onder andere naar voren als duurzaam water, klimaatadaptatie, duurzame mobiliteit, duurzaam beheer, duurzame energie en een circulaire inrichting van de openbare ruimte.

In de bedrijfsvoering streven we naar een continue vermindering van de negatieve milieueffecten. Kragten sluit zich aan bij de doelstellingen van Nederland en Europa (klimaatakkoord) en we hebben dit als volgt verwoord: “Kragten realiseert in 2030 een CO2-reductie van 26% ten opzichte van 2019”. Lees meer hierover
Wij zijn kritisch naar onze leveranciers en kopen duurzaam en zoveel mogelijk circulair in. Voor (groen)onderhoud, schoonmaak en kantinewerkzaamheden werken we met social return. Ons personeel is ons belangrijkste kapitaal en we streven naar een gezonde en natuur-inclusieve werkomgeving. Lees alles over maatschappelijk verantwoord ondernemen in ons jaarlijks maatschappelijk jaarverslag

We zijn ervan overtuigd dat vele kleine stappen bijdragen aan de grote stap vooruit. Zoals u wellicht is opgevallen, drukken we onze nieuwskrant al wat jaren op PaperWise-papier. Dit is papier dat is gemaakt van landbouwafval. De milieu-impact hiervan is 47% lager dan FSC-papier en 29% lager dan gerecycled papier. Het papier is natuurlijk en daarmee chloorvrij. Het is composteerbaar en gemaakt met 100% groene energie. Hiermee geven we in feite een tweede leven aan landbouwafval.

Weer een stap in de goede richting van duurzaamheid.