Vakbeurs Openbare Ruimte

Vakbeurs Openbare Ruimte

De openbare ruimte van de toekomst - begint met de openbare ruimte van vandaag

Het is tijd om zaken anders aan te pakken. Het is tijd om beter voor de aarde en voor onszelf te zorgen. Dat vraagt dat we gebaande paden verlaten en met elkaar ontdekken hoe we dingen anders en beter kunnen doen. Dat betekent soms ook nieuwe wegen in slaan.

De openbare ruimte van vandaag moet antwoord gaan geven op de uitdagingen van de toekomst en zo de openbare ruimte van de toekomst worden.

Bezoek op 2 en 3 oktober aanstaande in onze stand 4.439.

Lezing: De participerende overheid; Hoe werkt dat in de praktijk! op woensdag 2 oktober om 11.00 uur door Ricky van Lingen

In 2016 deed 'De tuinman van Sittard-Geleen' voor het eerst zijn intrede. De tuinman staat symbool voor de veranderde houding van de gemeente. De tuinman voelt zich tuinman in andermans in tuin (de openbare ruimte). Om die rol van tuinman goed te kunnen vervullen is het daarom eerst belangrijk om te weten wat de bewoner belangrijk vindt. Daarom ging de tuinman de dialoog aan met de inwoners en participeerde volop wat resulteerde in een IBOR-beleidsplan. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en ontwikkelt de tuinman door en is hij harder nodig dan ooit! Benieuwd wat de tuinman allemaal ontwikkelt en betekent voor de gemeente (ook in de aanloop naar de Omgevingswet). Kom dan leren van zijn ervaringen. 

Lezing: Hoe stimuleer je dat mensen op de juiste manier bewegen in de openbare ruimte?...met de Skills Garden op donderdag 3 oktober om 10.00 uur 

Wij zien steeds meer kinderen en volwassenen die niet goed bewegen en daarmee ook niet weten hoe ze moeten vallen. Wij zien kinderen en volwassenen die in onze openbare ruimte onvoldoende aanleidingen zien en uitgedaagd worden om goed en gezond te bewegen. Terwijl goed bewegen voor de ontwikkeling van jong en oud juist heel belangrijk is. Tijd voor verandering. Met de wetenschappelijke onderbouwing in de hand ontwikkelden wij daarom een visie en concrete toepassingen voor in de openbare ruimte waarbij jong en oud wordt uitgedaagd om zich middels de tien grondvormen van bewegen te ontwikkelen tot veelzijdige bewegers. Net als Daphne Schippers en Zlatan Ibrahimovic, dat is tenslotte goed voor iedereen en voor ieder niveau. De eerste toekomstige veelzijdige bewegers hebben hun weg al gevonden naar de Skills Garden in Almere.