Vakbeurs Openbare Ruimte

Vakbeurs Openbare Ruimte

De openbare ruimte van de toekomst - begint met de openbare ruimte van vandaag

Het is tijd om zaken anders aan te pakken. Het is tijd om beter voor de aarde en voor onszelf te zorgen. Dat vraagt dat we gebaande paden verlaten en met elkaar ontdekken hoe we dingen anders en beter kunnen doen. Dat betekent soms ook nieuwe wegen in slaan en nadenken over het hergebruik van het bestaande.

De openbare ruimte van vandaag moet antwoord gaan geven op de uitdagingen van de toekomst en zo de openbare ruimte van de toekomst worden. De antwoorden die hierbij horen liggen bij circulaire economie, de klimaat-adaptieve openbare ruimte, adaptief beheer en Skills Garden - uitdagend en gezond bewegen in de openbare ruimte.

Circulaire economie: Een economie die uitgaat van oneindig hergebruik van materialen, zonder waardeverlies en waar gebruik belangrijker is dan bezit. Waar beginnen we?

De klimaat-adaptieve openbare ruimte: Nu we de openbare ruimte moeten aanpassen aan het veranderende klimaat biedt dat mogelijkheden de kwaliteit van leven te verbeteren. Hoe maken we een aantrekkelijke klimaat-adaptieve openbare ruimte?

Adaptief beheer: Hoe kunnen we met beheer de openbare ruimte beter laten aansluiten bij de gebruiker en de uitdagingen waar we de komende jaren als samenleving voor aan de lat staan?

Skills Garden: De openbare ruimte als tuin waarin we iedereen uitnodigen en uitdagen op een gezonde manier te bewegen.

Bezoek onze vier lezingen op woensdag 26 september aanstaande van 14.00 – 16.00 uur bij podium 3 of onze stand 4.439.