Menu
Home

Dag van de Openbare Ruimte Euregio

  • SY Duurzaam de toekomst in2.jpg

Donderdag 18 mei 2017 in MECC Maastricht standnummer 9.16


Duurzaam de toekomst in

De rotonde van morgen
De aan te leggen rotonde aan de kruising Roermondseweg-Terracottalaan in Steyl, wordt als eerste project in Nederland beloond met een Green Deal GWW 2.0 (Grond, Weg en Waterbouw) van de Rijksoverheid. Bij zowel het ontstaan als de bouw van deze ‘Rotonde van morgen’ wordt gebruik gemaakt van de Cradle-to-Cradle filosofie. Dat betekent dat zoveel mogelijk van de materialen die worden gebruikt, hergebruikt kunnen worden. De rotonde wordt in een Ketensamenwerkingsverband gerealiseerd door de volgende partijen: Gemeente Venlo, Den Ouden, Zuyd Hogeschool en Kragten.

Bij deze rotonde gebruiken we bijvoorbeeld beton zonder allerlei toevoegingen. Dat kun je hergebruiken als de rotonde aan het einde van zijn levensduur is. Bovendien gaat het veel langer mee dan asfalt. Verder hebben we de ambitie dat de rotonde zelf water kan bergen en zuiveren, zodat het grondwaterpeil niet lijdt onder het verharde oppervlak. Daarnaast wordt door middel van de juiste beplanting gezorgd dat de rotonde ook de luchtkwaliteit positief beïnvloedt.

Bewegen in de openbare ruimte met Skills Garden
Steeds meer mensen maken gebruik van de openbare ruimte om te bewegen. Skills Garden is een plek in de openbare ruimte die in het teken staat van stimuleren, uitdagen en plezier hebben in bewegen. Een plek die onderdeel is van wonen, werken en vrije tijd, waar mensen elkaar ontmoeten en samen zijn. Een sociale infrastructuur, die mensen aantrekt en sociale cohesie bevordert.

Het unieke aan Skills Garden is dat je hier alle belangrijke grondvormen van bewegen (zoals balanceren, klimmen, gooien, vangen en springen) op verschillende niveaus kunt doen. Beweegarmoede ontstaat niet alleen door weinig te bewegen, maar vooral door eenzijdig te bewegen. Skills Garden is een voorziening die onderbouwd is door wetenschap en praktijk, waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren, met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie. Met het ASM (Athletic Skills Model) als onderlegger worden beweegprogramma's en beweegvoorzieningen ontwikkeld voor een gezond en actief leven, voor alle leeftijdsgroepen. Skills Garden is een samenwerking tussen ASM en Kragten.

toTop
de kragt van vertrouwen
Naar het Kragten Portal