Adviseur Ecologie

                                                                                Word jij onze nieuwe Kragt?

Bij Kragten doen we gave dingen. Bij ons draait namelijk alles om de advisering van de inrichting
van de (openbare) ruimte. Daarmee zijn we tastbaar aanwezig in de samenleving en daar zijn we
trots op. Gepaste trots wel, want uiteindelijk doen we het als adviesbureau voor en het liefst samen
met de mensen die er leven en gebruik van maken. Mensen (klanten en de eindgebruikers) staan
centraal in onze dienstverlening. En dat is intern ook zo. Wij zijn namelijk georganiseerd volgens het
Rijnlandmodel en zetten dus de mens centraal. Weinig hiërarchie, geen functieomschrijvingen, maar
werken vanuit je plezier, passie en vakmanschap om zodoende impact te maken. We vertrouwen in
de Kragt van mensen. En in de Kragt van een fijne samenleving.


Onze Uitdaging

Ons werk raakt vele maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie en CO2-reductie, de stikstofcrisis, biodiversiteit, de Omgevingswet, klimaatverandering, gezondheid en bewegen en circulaire economie. Een dynamisch en Kragtig werkveld dus, waarbij we het belangrijk vinden dat ondanks deze dynamiek de mens centraal blijft staan. In dit werkveld voorzien we van advies in het kader van het Nederlandse natuurbeleid. Maar we zijn ook actief in vraagstukken gericht op het versterken van de biodiversiteit of het creëren van robuuste natuur in een gebied. Door hierbij onze krachten te bundelen met interne collega adviseurs (onder andere gespecialiseerd op het gebied van bodem, hydrologie, ontwerp en uitvoering), zijn we in staat het verschil te maken.


Geen functieomschrijving, wel een richting

We hebben geen vaste functieomschrijvingen, maar zo zou je werk eruit kunnen zien: Je onderzoekt de ene dag de effecten van waterbergende maatregelen op omliggende natuur en de volgende dag adviseer je over de te volgen ecologische projectstrategie in complexe integrale projecten met uiteenlopende belangen. Bijvoorbeeld de herinrichting van wegen, de ontwikkeling van vakantieparken, nieuwe woonwijken of industrieterreinen en de realisatie van natuuropgaven.

Als Adviseur Ecologie houd je je voornamelijk bezig met het onderdeel soortbescherming (Wet natuurbescherming) en aanverwante beleidsmatige natuurvraagstukken. Je hebt ervaring met het opstellen van verkennende onderzoeken (quickscans), organiseert of voert zelf soortgerichte onderzoeken uit en je bent in staat om dit proces tot aan een eventuele ontheffing en uitvoering te begeleiden. Je bent hierbij dus zowel actief op kantoor als in de buitenlucht en staat in nauw contact met collega’s en opdrachtgevers.


Wat bieden we jou

Wie bieden je uiteraard een marktconform salaris en onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Veel belangrijker is dat je komt te werken in een team van passievolle ecologen, in een werkomgeving waar vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling hoog in het vaandel staan.


Onze vraag aan jou

Heb jij een passie voor de natuur en aantoonbare ervaring als ecoloog? Werk jij graag in integrale projectteams én ben jij in staat om proactief te adviseren in natuurbeleid? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren op jouw ideale job!

Voor meer informatie over deze rol kan contact opgenomen worden met Roy Janssen, via 088-3366333. Je sollicitatie kun je sturen naar job@kragten.nl


Solliciteer!