Adviseur beleid Sport en bewegen

ONZE UITDAGING | SPORT- EN BEWEEGRUIMTE ANALYSE EN BELEID
Het sport- en beweeglandschap van gemeenten is aan verandering onderhevig. We zien dat steeds meer mensen ongeorganiseerd of anders georganiseerd sporten en bewegen. Naast een verandering in sportgedrag van mensen zien we dat de woningbouwopgave een belangrijke aanleiding is bij gemeenten om het sport- en beweeglandschap te heroverwegen. Voor een toekomstbestendig sport- en beweegaanbod is het dan ook van belang om tijdig inzicht te krijgen in vraag en aanbod van sportvoorzieningen / maatschappelijk vastgoed. Ook ligt er een belangrijke opgave bij gemeenten om op basis van goed beleid tijdig richting te kiezen om het sport- en beweeglandschap zo goed mogelijk passend te krijgen en te houden op de vraag van inwoners.
Om in te spelen op de toenemende vraag bij gemeenten op het gebied van sportruimte, sportbeleid en beweegvriendelijke omgeving willen wij onze vakgroep uitbreiden met een Adviseur beleid sport en bewegen.

GEEN FUNCTIEOMSCHRIJVING, WEL EEN RICHTING
We hebben geen vaste functieomschrijvingen, dus je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om je eigen rol uitdagend en interessant te maken, waarbij je vormgeeft aan het doorvertalen van onze visie op gebied van sport en bewegen. Als het klikt, hebben we veel vertrouwen in je dat jij als expert weet hoe je deze rol het beste kunt invullen. Het team waarin je gaat werken is sociaal, trots en collega’s staan voor elkaar klaar.

WAT BIEDEN WE JOU
Bij Kragten werken we met ruim 240 mensen met passie, plezier, trots en betrokkenheid. Ons bedrijf heeft een familiecultuur. Lange termijn-relaties zijn belangrijk voor ons. We vinden het fijn als iedereen zich bij ons thuis voelt, kijken om naar elkaar en nemen samen beslissingen. Zoals je dat met je familie om de keukentafel doet. Zo staan we er écht samen voor.
Bij ons draait alles om het maken van plannen en de inrichting en beheer van de (openbare) ruimte. En daarmee zijn we tastbaar aanwezig in de samenleving. Daar zijn we trots op. Gepaste trots wel, want we doen het graag samen met de klant en de eindgebruikers. Thema’s als klimaat, biodiversiteit, energietransitie, circulaire economie en sport en bewegen zijn bij ons aan de orde van de dag. Waarom? Omdat ze in het kader van ruimtelijke ontwikkeling allemaal een bijdrage leveren aan een fijne samenleving. Met passie en plezier dragen wij daar graag ons steentje aan bij.

ONZE VRAAG AAN JOU
Jij bent een ervaren vakman of -vrouw en houd je bezig met beleidsvraagstukken op gebied van sport en beweegvriendelijke omgeving. Wij vinden het belangrijk dat jij projecten kan begeleiden en communicatief sterk bent.

Je hebt affiniteit hebt met sportinfrastructuur/ sportaccommodaties en/of bewegen openbare ruimte. Het schrijven van beleidstukken en plannen is voor jou geen enkel probleem. Je vindt het leuk om een project en het proces te begeleiden en hierin zelfstandig op te treden. We denken dat een HBO/universitair kennisniveau passend is. En als je op een prettige en authentieke manier communiceert, goed binnen een team kunt werken en belang hecht aan de visie die wij uitdragen rondom bewegen in de buitenruimte, dan willen we je graag ontmoeten.

Interesse? Stuur je sollicitatie naar job@kragten.nl.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Roy van Rijt, via 088-3366333.

Solliciteer!