Afstudeerder risico-gestuurd beheer en onderhoud rioleringsobjecten

Als gevolg van bezuinigingen dienen beschikbare middelen beter te worden ingezet. Dit kun je doen door beheer en onderhoud af te stemmen op mogelijke risico’s ten aanzien van volksgezondheid en het functioneren van de riolering. In plaats van systematisch periodiek beheer en onderhoud, maak je de overstap naar beheer en onderhoud op basis van risicobeheersing. Sterke risicovolle objecten komen eerder voor beheer en onderhoud in aanmerking dan de minder risicovolle. Wij zoeken een antwoord op de vragen waar de grenzen liggen van sterk risicovol en minder risicovol en wat de optimale verdeling in beheer en onderhoud van deze objecten is.

Wat ga je doen?
Als afstudeerder Risico-gestuurd beheer en onderhoud rioleringsobjecten verdiep je je in de mogelijke risico’s op basis van interne (de rioleringsobjecten zelf) en externe factoren (de omgeving). Je maakt een onderverdeling in risicoklassen en koppelt daaraan de passende beheersmaatregel en frequentie. Daarnaast ontwikkel je een model op basis waarvan op een eenduidige wijze de afweging volgt of aan een rioleringsobject een plaatselijke maatregel, een renovatie of een vervanging, maatschappelijk gezien de beste optie is.

Wie we zoeken?
• Je volgt momenteel een HBO-opleiding in de richting van civiele techniek.
• Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in risico-gestuurd beheer en onderhoud.

Wie zijn wij?
Je komt afstuderen in een organisatie waar eigen initiatief en een grote mate van zelfstandigheid bij de uitvoering van je werkzaamheden wordt aangemoedigd. Je werkt samen met gepassioneerde collega’s die altijd bereid zijn om gezamenlijk de uitdagingen aan te gaan. Bij Kragten krijg je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het creëren van een fijnere samenleving door te werken aan mooie en uitdagende projecten. En ook niet onbelangrijk, je ontvangt een leuke stagevergoeding.

Interesse?
Wil je een keer komen praten over de mogelijkheden voor een afstudeeropdracht op het vlak van Risico-gestuurd beheer en onderhoud rioleringsobjecten? Mail ons dan op job@kragten.nl.

Solliciteer!