Afstudeerder digitale toegankelijkheid

Wij werken met veel plezier aan de openbare ruimte van morgen. Daarbij is ons uitgangspunt dat we een openbare ruimte creëren voor iedereen. Want iedereen heeft recht om mee te doen in onze samenleving. Meedoen gaat verder dan de fysieke toegankelijkheid van openbare ruimte. Het gaat ook over het deelnemen aan het (tegenwoordig vaak digitale) participatieproces. Ruim 2,5 miljoen Nederlanders zijn (kleuren)blind of slechtziend, doof of slechthorend, motorisch beperkt, zwakbegaafd, autistisch of laaggeletterd. Ook voor deze mensen is het van belang om mee te kunnen denken over plannen in hun buurt of hier goed van op de hoogte te kunnen blijven. De informatie moet voor deze groep mensen Digitaal Toegankelijk zijn.

Wij willen een actieve bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid én onze klanten deze meerwaarde ook aan kunnen bieden. Overheidsinstellingen hebben hierin al een verplichting.

Onze vraag aan jou
Wij vragen jou een onderzoek uit te voeren naar digitale toegankelijkheid. Welke behoefte en verplichtingen hebben wij én onze klanten? Welke stappen moeten wij nemen om de digitale toegankelijkheid in onze organisatie én richting onze klanten te borgen? Wanneer moeten we deze stappen nemen? Hoe moeten we deze stappen nemen? Wat is nodig om onze producten digitaal toegankelijk te maken?

Ben jij de expert op het gebied van ICT met oog voor communicatie? En wil jij je steentje bijdragen aan de digitale toegankelijkheid? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.

Wat bieden wij jou?
Door middel van een persoonlijke coach, bieden wij jou de juiste begeleiding voor je afstudeeronderzoek. Je krijgt veel vrijheid om samen met je coach de richting naar digitale toegankelijkheid te bepalen. Het is mogelijk om je stage-uren flexibel in te delen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op kantoor Herten en/of Rosmalen te werken en (deels) vanuit thuis.

Bij Kragten werken we met ruim 240 collega’s met passie, plezier en betrokkenheid aan de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Ons bedrijf heeft een familiecultuur; lange termijn-relaties zijn voor ons belangrijk. We vinden het fijn als iedereen zich bij ons thuis voelt, kijken om naar elkaar en maken samen beslissingen. Zoals je dat met je familie om de keukentafel doet. Zo staan we er écht samen voor. Je krijgt ruimte, vrijheid en vertrouwen om te experimenteren in het samen verder bouwen aan onze ambitie op het gebied van digitale toegankelijkheid.

Bij ons draait alles om de inrichting, herinrichting en beheer van de (openbare) ruimte. En daarmee zijn we tastbaar aanwezig in de samenleving. Daar zijn we trots op. Gepaste trots wel, want we doen het graag samen met de klant en de eindgebruikers. Thema’s als klimaat, biodiversiteit, energietransitie, circulaire economie, sport en bewegen zijn bij ons aan de orde van de dag. Waarom? In het kader van ruimtelijke ontwikkeling leveren ze allemaal een bijdrage aan een fijne samenleving. Met passie en plezier dragen wij daar graag ons steentje aan bij.

Interesse?
Stuur je motivatie en CV naar job@kragten.nl.
Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met Marcia Willems-Jacobs, adviseur GeoData, via telefoonnummer 06 – 29 63 27 12.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Kitty van der Linden via job@kragten.nl of 06 – 229 308 11.

Solliciteer!