Senior bedrijfsadviseur Milieu (Standplaats Rosmalen of Herten)

Bij ons draait alles om de inrichting, herinrichting en beheer van de (openbare) ruimte. En daarmee zijn we tastbaar aanwezig in de samenleving. Daar zijn we trots op. Gepaste trots wel, want we doen het graag samen met de klant en de eindgebruikers. Thema’s als klimaat, biodiversiteit, energietransitie, circulaire economie, sport en bewegen zijn bij ons aan de orde van de dag. Waarom? In het kader van ruimtelijke ontwikkeling leveren ze allemaal een bijdrage aan een fijne samenleving. Met passie en plezier dragen wij daar graag ons steentje aan bij.

Wij zoeken een Senior bedrijfsadviseur Milieu (40 uur)


ONZE UITDAGING

Omgevingsrisico’s, milieueffecten en wet- en regelgeving worden steeds belangrijker en de normeringen worden strenger. Om bedrijfsprocessen optimaal te kunnen laten verlopen is het voor bedrijven van groot belang om tijdig en op een juiste wijze in te spelen op vigerende maar ook op toekomstige milieueisen. Daarnaast hebben bedrijven, ook bij uitbreiding of wijziging van hun activiteiten en bij bedrijfsverplaatsing of nieuwbouw, te maken met milieuregels, (milieu)vergunningen en procedures. De komst van de Omgevingswet in januari 2024 levert dan weer nieuwe uitdagingen voor bedrijven op.

GEEN FUNCTIEOMSCHRIJVING, WEL EEN RICHTING

Wij hebben geen vaste functieomschrijvingen, dus je krijgt de ruimte en vrijheid om jouw rol zo uitdagend en interessant mogelijk te maken voor jezelf en voor Kragten. We hebben wel een denkrichting; als senior bedrijfsadviseur Milieu adviseer je bedrijven vanuit een brede, integrale kijk op milieuzaken. Vaak is de milieu- of omgevingsvergunning het vertrekpunt van je werkzaamheden. In nauwe samenwerking en afstemming met het bedrijf zorg je ervoor dat alle milieuzaken optimaal worden geregeld. Je zorgt ervoor dat tijdig alle stakeholders (overheid, maar ook omwonenden en belangengroeperingen) worden betrokken. Je bent dus de spil die als generalist alle milieuzaken voor een bedrijf regelt. Hierbij speelt behalve inhoud ook regie op het proces een belangrijke rol. Bij de uitvoering van je projecten heb je daarnaast oog voor mogelijke andere (koppel)kansen die er liggen voor onze organisatie alsmede het bedrijf en je speelt hierop in. We willen een opdrachtgever op een breed gebied ontzorgen.

ONZE VRAAG AAN JOU

Minimaal een Hbo-opleiding en enkele jaren ervaring op het gebied van bedrijfsadvisering Milieu. Je hebt een passie voor de bedrijfsleven/industrie en bij voorkeur een eigen netwerk hierin. Je hebt een hoog kwaliteitsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel en hecht veel waarde aan de klantrelatie. Als je juridische kennis hebt, is dat een pré.


WAT BIEDEN WE JOU

Je gaat onderdeel uitmaken van een vakkundig en enthousiast team van 20 milieuconsultants met veel ervaring op het gebied van milieu brede advisering van bedrijven. Zij wisselen regelmatig ervaringen met elkaar uit om onze dienstverlening op een steeds hoger niveau te krijgen. Daarnaast word je in je werk ondersteund door een team van kundige en gedreven specialisten op het gebied van vergunningen, geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid, geur, bodem en afval. We bieden je uiteraard een marktconform salaris.

Interesse? Stuur je motivatie en CV naar job@kragten.nl
Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met Peter Kaasenbrood, Vakgroephoofd Milieu, telefoon: 06-424 58816. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Michiel van den Beuken via job@kragten.nl of 06-417 83 713.

Solliciteer!