In gesprek met Martin Houben van gemeente Nederweert

Ruim 30 jaar werkte Martin Houben bij diverse adviesbureaus. Vijf jaar geleden stapte hij over naar de gemeente Nederweert, een gemeente in de provincie Limburg met ongeveer 17.320 inwoners verdeeld over de kernen Nederweert, Ospel, Ospeldijk, Nederweert-Eind en Leveroy. Martin kwam via zijn voormalige werkgever Sweco in aanraking met de gemeente Nederweert. Zijn functie is Teamleider Samenleving Fysiek.

In deze functie stuurt Martin een team van 25 professionals aan. Die houden zich onder andere bezig met de planologische voorbereiding van projecten, het beheer van de openbare ruimte, milieu, recreatie & toerisme, mobiliteit, duurzaamheid, wonen, bedrijventerreinen, economische zaken en gebouwenbeheer. Buiten het leidinggeven blijft hij zelf ook actief betrokken bij projecten. Bijvoorbeeld in samenwerking met de provincie over een betere doorstroming van de N275/N266 in Nederweert en een hoogwaardige fietsroute tussen Weert en Nederweert. Ook is hij ambtelijk opdrachtgever van een participatieproject waarbij diverse verenigingen en partijen samenwerken om een traditioneel sportpark om te toveren naar een multifunctionele sport- en gezondheidszone mét buurtpark.

Diverse oud-collega’s van de adviesbureaus waar Martin ooit gewerkt heeft, zijn inmiddels bij Kragten werkzaam. Toen Martin bij de gemeente Nederweert kwam werken, deed Kragten al diverse projecten voor deze gemeente. “Ik kies niet voor een specifieke naam of bureau, maar voor mensen waar ik fijn mee kan samenwerken”, aldus Martin. “Natuurlijk gebeurt dat binnen de regels van bijvoorbeeld de aanbestedingen. Ik vind het prettig als ik goede afspraken kan maken die worden nagekomen. De manier van werken, de senioriteit en de gebiedskennis spreekt mij aan bij Kragten. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets niet goed, maar over het algemeen krijgt de gemeente Nederweert de kwaliteit waarnaar ik op zoek ben.”


“Bovendien waardeer ik dat Kragten investeert in kennis en senioriteit, door bijvoorbeeld ook mensen aan te nemen die tussen de 50 en 60 jaar zijn vanwege hun ervaring. Jaarlijks had ik een gesprek met mijn contactpersoon Peter Kamps, die inmiddels met pensioen is, over algemene ontwikkelingen binnen het vakgebied en hoe de zaken verder lopen. Het is iemand die niet alleen komt als er iets te halen valt en die belangstelling waardeer ik. Dit hoop ik ook voort te zetten met zijn opvolger Petra Thijs.”, zegt Martin Houben tot slot.