Inspiratiesessies bij Open Club in Klimmen versterken de sociale cohesie

Inspiratiesessies bij Open Club in Klimmen versterken de sociale cohesie

Geplaatst op: 08-05-2019

Open Club is een project van en voor alle burgers van Klimmen in de gemeente Voerendaal. De bedoeling is dat alle inwoners profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van sport, cultuur, zorg en onderwijs. Het vraagstuk was om een stappenplan op te stellen voor de inrichting en het gebruik van de buitenruimte van Open Club Klimmen op basis van onze Skills Garden-visie, die gebaseerd op ASM (Athletic Skills Model).

Wij organiseerden een inspiratiesessie die in het teken stond van maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Hiernaast stipten we ook thema’s aan als samenwerking en participatie. Er werd ook een verdiepingsslag gemaakt naar de motorische ontwikkeling van mensen en een directe verbinding gelegd naar programmering volgens de ASM-visie.

Tijdens de ontwerpsessie waren er diverse uiteenlopende belangen vanuit de verschillende gebruikers, omwonenden en andere belanghebbenden, maar aan het eind van de avond hadden zij min of meer dezelfde visie voor de inrichting en het gebruik van dit prachtig stukje Limburgs landschap grenzend aan de dorpskern.


Het waren geslaagde avonden waar we vanuit een gezamenlijke visie informatie en ideeën hebben uitgewisseld en bovenal hebben de bijeenkomsten de sociale cohesie versterkt! Nu gaan we aan de slag met de verdere uitwerking van het ontwerp….