Goed bewegen kun je overal

Goed bewegen kun je overal

Geplaatst op: 15-07-2019

Nederland heeft veel mooie openbare plekken, variërend van stadspark tot sportcomplex en van woonstraat tot speeltuin. Deze plekken worden door veel mensen met grote regelmaat bezocht, maar er zijn ook genoeg mensen die deze pareltjes nog niet weten te vinden. Daarbij biedt onze openbare ruimte een groot beweegpotentieel om op een laagdrempelige wijze een gezonde levensstijl te stimuleren. Onze visie op bewegen, de Skills Garden, kent u wellicht al. Binnenkort presenteren wij de Skills Garden-app!

Goed leren bewegen en blijven bewegen ligt ten grondslag aan de Skills Garden. Door het Athletic Skills Model te koppelen aan een aantrekkelijke en leuke beweegomgeving trekken we beweging aan. Dat is ook de insteek van de Skills Garden-app, bewegen op verrassende locaties, uitdagingen, ontdekken en verbeteren van je Skills.

In het kader van het project ‘Stad in Actie’ is Kragten gestart met de digitale ontwikkeling van de Skills Garden. Samen met Innosport en de gemeente Breda hebben we de verschillende ontwikkelstadia al ver doorlopen en de app is nu in ontwikkeling. Hoewel de Skills Garden en daarmee ook de app goed bewegen centraal staat is de kracht van de app het ontdekken, het er op uit gaan om nieuwe missies te voltooien.

Onze openbare ruimte biedt zoveel beweegpotentieel, maar we herkennen deze niet. De plek waar je dagelijks langskomt biedt je de mogelijkheid te werken aan de beweging, jouw skills. De app laat je dit potentieel zien en motiveert jou en anderen om de uitdagingen aan te gaan. Het uitvoeren van missies op jouw eigen niveau verbetert jouw motoriek en maakt bewegen gevarieerd en leuk. Bovendien kun je jouw vrienden uitdagen om het beter te doen!

Bewegen doen we graag in een omgeving die ons wat biedt. Cultuur, natuur, gezelligheid, enzovoorts, allemaal zaken die een plek aantrekkelijk maken om te bewegen. Dat levendige park voor een wandeling, die lange trap met daarna dat mooie uitzicht, een mooie omgeving maakt het bewegen pas echt leuk. De Skills Garden-app nodigt je uit om te bewegen en om in je omgeving op zoek te gaan naar meer mooie plekken om te bewegen. En zeg nou eerlijk, die verborgen missies wil je als eerste vinden, wij dagen je uit!