Cursus Ruimte voor bewegen

Cursus Ruimte voor bewegen

Geplaatst op: 14-10-2021

Hoe een goede relatie tussen beweegstimulering en ruimtelijke ordening tot meer gezondheidswinst kan leiden? Voor de domeinen ruimtelijke ordening, sport en bewegen en gezondheid. 

Hoe kunnen we mensen meer laten bewegen in een buurt of wijk? Een ingewikkeld vraagstuk, dat alleen beantwoord kan worden door er vanuit meerdere perspectieven naar te kijken. Professionals uit het sport- en beweegdomein moeten zich bijvoorbeeld in de werkwijze en taal van de stedenbouwkundigen verdiepen. En projectleiders omgevingsvisie of ambtenaren ruimtelijke ordening willen op hun beurt juist weer meer kennis hebben van gezondheidsbevordering en beweegstimulering. Maar hoe weet je wat wel en wat niet werkt? En hoe zorg je dat beweegstimulering en ruimtelijke ordening elkaar aanvullen, zodat daadwerkelijk gezondheidswinst geboekt wordt?


Prof. dr. Bert Steenbergen, prof. dr. Erwin van der Krabben van de Radboud Universiteit in Nijmegen en  Martijn van Eck van Kragten houden zich bezig met deze vragen in de postacademische cursus Ruimte voor bewegen. Hebben deze vragen je geprikkeld en zou je hier zelf over willen nadenken? Dan is deze cursus echt iets voor jou!
Ben jij daarnaast in het bezit van een hbo of universitair (bachelor of master) diploma? En ben je werkzaam binnen de domeinen ruimtelijke ordening, sport -en bewegen of gezondheid? Schrijf je dan vóór 18 maart 2022 hier in voor de postacademische cursus Ruimte voor bewegen.