Provincie Zuid-Holland vervangt Steekterbrug - Kragten-Wagemaker aan de slag

Provincie Zuid-Holland vervangt Steekterbrug - Kragten-Wagemaker aan de slag

Geplaatst op: 25-04-2022

De Provincie Zuid-Holland heeft de combinatie Kragten-Wagemaker geselecteerd voor de ontwerpfase van de vervanging van de Steekterbrug in Alphen aan den Rijn.

De Steekterbrug is onderdeel van de drukke N207, de provinciale weg die van Gouda via Alphen aan den Rijn naar Leimuiden loopt, richting Amsterdam. De bestaande brug is aan vervanging toe en voldoet niet langer aan de capaciteitseisen in verband met de toekomstige centrumring.

De door Kragten en Wagemaker gepresenteerde, en door Provincie Zuid-Holland gewaardeerde aanpak onderscheidt zich door de ambities op het vlak van circulariteit en duurzaamheid, veiligheid en maakbaarheid integraal te verenigen binnen de financiële kaders.

Kragten en Wagemaker hebben ruime ervaring met complexe vervangingsopdrachten. Zo werkten ze al succesvol samen aan de vervanging van de Brug Itteren en de Koninginnensluis en Muntbrug.

"We zijn er trots op om samen met onze partner Wagemaker inmiddels het zevende mooie project vanuit het raamcontract voor de Provincie Zuid-Holland te mogen oppakken", aldus Joris Janissen, directeur van Kragten. Naar verwachting zal het VO in augustus afgerond zijn.