Onze reis naar een duurzame toekomst

Onze reis naar een duurzame toekomst

Geplaatst op: 03-07-2024

In een wereld waar de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder worden, is het cruciaal om actie te ondernemen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bij Kragten zijn we vastbesloten om een positieve impact te maken en onze CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Dit jaar hebben we gemeten dat we twee grote stappen hebben gezet in de richting van een duurzamere toekomst: een volledig gasvrij kantoor (Rosmalen, in 2023 in gebruik genomen) en een nieuwe leaseregeling met electrische auto's en hybride auto's met een stekker. Ons doel is om tussen 2019 en 2030 een CO2-emissiereductie te realiseren van 26%. Tussen 2019 en 2023 zitten we echter al op 22% reductie, waarbij het leaseplan nog niet volledig is uitgevoerd (de komende vier jaar worden alle benzine auto's vervangen) en daar is nog veel ‘winst’ te verwachten is.


Een kantoor zonder gas


Ons nieuwe kantoor is een toonbeeld van moderne duurzaamheid. In plaats van traditionele gasverwarming, hebben we gekozen voor volledig elektrische oplossingen. Dit betekent dat we niet langer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen om onze werkruimte te verwarmen en te koelen. De overstap naar elektriciteit, in combinatie met groene energiebronnen, zorgt ervoor dat we onze CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. Ons gasverbruik is namelijk gereduceerd met 20% en 2,2 keer energiezuiniger dan onze locatie in Den Bosch. Ons kantoor is daarmee niet alleen een plek van productiviteit, maar ook een symbool van onze inzet voor een groenere toekomst.


Hybride auto's


Naast ons milieuvriendelijke kantoor hebben we ook onze leaseregeling onder de loep genomen. We hebben besloten om over te schakelen naar hybride auto’s en full-electric. Met deze ontwikkeling kunnen we onze CO2-uitstoot met maar liefst 100 tot 200 ton per jaar verminderen. Dat is bijna de helft van onze totale emissie!


Elke stap telt

We zetten mooie stappen in onze reis naar een duurzaam Kragten.