Atletische vaardigheden op sportpark De Toekomst Ajax Amsterdam

In het professionele voetbal wordt steeds meer een beroep gedaan op de atletische vaardigheden van de speler. Het springen, het snelle wenden en keren, het handig en het natuurlijk bewegen met de bal en het beheersen van je lichaam zijn belangrijke voorwaarden geworden.

Samen met de voormalig conditie- en hersteltrainer Rene Wormhoudt heeft Kragten een innovatief ontwerp gemaakt waarbij op een oppervlakte van ca. 7.000 m2 meer dan vijftien verschillende trainingselementen bijeen zijn gebracht. De basis voor het ontwerp is het Athletic Skills Program (AST) van René Wormhoudt. Dit programma is gericht op de gezondheid, het welzijn en de talentontwikkeling. Door naast voetbal ook een veelzijdig beweegprogramma te doen zal er een optimale fysieke intelligentie ontstaan waarop topsport kan worden doorontwikkeld.

In het ontwerp zijn naast een aantal permanente ook uitwisselbare voorzieningen aangebracht, zodat er gevarieerd kan worden in het programma en er afgestemd kan worden op de behoefte.

Het meest in het oog springende onderdeel is de POWERHILL. Een bouwwerk van ongeveer drie meter hoog bestaande uit verschillende trappen en verschillende hellingshoeken. Met de Powerhill kan met name de kracht en de explosiviteit van de beenspieren geoefend worden. Naast de Powerhill heeft AFC Ajax de beschikking over een rondbaan van 250 meter, een achttal sprintbanen van 70 meter, een loszandbak, kopgalgen, diverse (turn-)toestellen, elastieken aan de muur, voetvolleybal-, handbal-honkbal-, volleybal-, badmintonvelden en nog meer mogelijkheden voor andere sporten en spelvormen. Alle onderdelen staan in het teken om de algemene en specifieke conditie te verbeteren.

Project:
Atletische vaardigheden op sportpark De Toekomst Ajax Amsterdam
Locatie:
Amsterdam
Klant:
AFC Ajax
Terug naar projecten