Boxmeer veiliger

Door rotonde en herinrichting Burgemeester Verkuijlstraat

De Burgemeester Verkuijlstraat is een van de hoofdwegen die door Boxmeer loopt en is daardoor een belangrijke verkeersader. Het centrum van Boxmeer ligt nabij als ook het ROC Nijmegen. De bouw van woningen en appartementen is gepland als ook de ontsluiting van de Koorstraat, komende vanaf het centrum. Al met al ontwikkelingen van grote omvang waarbij de huidige infrastructuur niet meer past bij deze ontwikkelingen.

Om deze ontwikkelingen te ontsluiten is een rotonde voorzien aan de Koorstraat en wordt de Burgemeester Verkuijlstraat opnieuw ingericht. Vrijliggende fietspaden zijn nodig om het fietsverkeer veiliger te maken, vooral de fietsers van en naar het ROC. In samenwerking met de gemeente Boxmeer is het voorlopig ontwerp tot stand gekomen, waarbij de grootste uitdaging was de beschikbare ruimte in verband met een groot aantal dwangpunten, zoals bestaande bebouwing. De aanleg van een fietsstraat die aansluit op de rotonde is tevens onderdeel van het voorlopig ontwerp.

Op dit moment vindt de bestekuitwerking plaats waarna het werk naar verwachting eind 2020 zal worden aanbesteed. Op naar een veiliger Boxmeer.

Project:
Boxmeer veiliger
Locatie:
Boxmeer
Klant:
Gemeente Boxmeer
Terug naar projecten