Campings en vakantiepark kleinschalig en op maat

De groeiende wereld van kleinschalige vakantieparken - een specifiek aanbod voor kleine doelgroepen vraagt om maatwerk

Al sinds 1968 is Kragten actief in de binnenlandse vrijetijdsindustrie. We hebben een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en het ontwerp van grote parken onder meer voor de Beekse Bergen, Roompot en Toverland. Dat doen we nog steeds met veel plezier. Naast de grote vakantie- en recreatieparken merken we echter een groeiende behoefte aan kleinschalige parken en campings die zich richten op kleinere doelgroepen. Denk hierbij aan een boer met een camping op zijn erf of een ondernemer met een specifieke visie op vakantievieren. Steeds meer kleine aanbieders duiken in de niches van de markt die aan diversiteit toeneemt. Wij ervaren een toenemende vraag naar onze expertise bij het ontwikkelen van dit kleinschalige vakantieaanbod. De kennis en ervaring die wij bij grote parken hebben opgedaan komt hierbij goed van pas.

De dynamiek en de aard van onze werkzaamheden voor kleinschalige parken en campings verschilt in veel opzichten van de grote parken. Het gaat vaak om familiebedrijven met persoonlijke betrokkenheid en lokale binding. Onze ervaring leert dat er al contact en afstemming met de directe omgeving is, nog voordat wij betrokken worden. Het betreft immers de persoonlijke leefomgeving. Binnen deze context wordt aan ons vaak om een low-profile advies gevraagd, bijvoorbeeld over ruimtelijke procedures en bijbehorende onderzoeken of het uitwerken van een ontwerp vanuit een specifiek eigen idee. De uitwerking van bestekken, aanbestedingen en toezicht/directie bij realisatie komen meestal niet ter sprake. Met ons advies gaan de eigenaren vaak zelf aan de slag met het realiseren of vernieuwen van hun park of camping, al dan niet ondersteund door vrienden, kennissen en/of lokale aannemers.

Niet de kwantitatieve uitbreiding, maar klantbinding en het bieden van kwaliteit aan een specifieke doelgroep staat centraal. De eigenaar herkent zich in een bepaalde behoefte wat betreft het vieren van vakantie en gaat vanuit een specifieke visie aan de slag. Dit betekent maatwerk. De één hecht veel waarde aan luxe en privacy, een ander vindt het sociale aspect of duurzaamheid en binding met de natuur belangrijk. Wat die behoefte ook is, de bezoekers van het park herkennen zich in de visie van eigenaar en ervaren hierbij persoonlijke aandacht en een specifieke kwaliteit die de grote parken niet kunnen bieden.

De behoefte aan het meer uniforme aanbod van grote commerciële parken blijft bestaan. Daar is niets mis mee en daar blijven wij onze expertise voor inzetten. Tegelijk wij zien de groeiende diversiteit in kleinschalige vakantieparken als een positieve ontwikkeling. Vanuit onze expertise helpen we graag mee bij het realiseren van de wensen van kleinere ondernemers, en het bieden van een persoonlijke en unieke ervaring voor veel vakantievierders.

Project:
Campings en vakantiepark kleinschalig en op maat
Locatie:
Nederland
Klant:
Beekse Bergen, Toverland, Roompot
Terug naar projecten