Centrum Lake Resort Beekse Bergen

In juni 2021 werd het hoofdgebouw van het Lake Resort getroffen door een brand en nagenoeg geheel verwoest. In één jaar tijd is met vereende krachten een nieuwe voorziening gerealiseerd, Ganvie Village. Een prestatie van formaat waaraan Kragten haar steentje heeft bijgedragen.

Opdrachtgever Libéma streeft naar een optimale klantbeleving van de Beekse Bergen. Het was dan ook noodzaak om zo snel mogelijk de voorzieningen in het centrumgebouw weer toegankelijk te hebben voor de bezoekers. En dit allemaal met de unieke sfeer en beleving van een Afrikaans vissersdorp.

Kragten startte met het opstellen van een stedenbouwkundig plan en het doorlopen van het benodigde vergunningentraject. Hierna volgde het ontwerpen van de buitenruimte rondom het nieuwe centrumgebouw. Met Bojo Beach aan het Victoriameer, de Amu Pier voor de boot naar Speelland en een aantrekkelijke entree voor de bezoeker, is het een veelzijdig ontwerp. De buitenruimte is afgestemd op het gebouw en de verschillende functies die zich hierin bevinden. De beleving van het strand vanuit het restaurant en een sfeervolle entree voor een duik in het zwembad.

Na de ontwerpfase maakte Kragten de volledige technische uitwerking van het ontwerp voor de buitenruimte. Op basis hiervan stelden wij de contracten op om de benodigde afspraken en de gewenste kwaliteit en uitstraling vast te leggen.

Bij de realisatie van het complex begeleidde Kragten de uitvoering van de buitenruimte met een goede afstemming tussen de bouw van het centrumgebouw en de realisatie van de buitenruimte. Kortom, een project waarbij wij onze kennis, kunde en ervaring in de vrijetijdssector optimaal hebben ingezet.

Op 2 juni 2022, nog geen volledig jaar na de brand, is Ganvie Village door een goede samenwerking en hard werken van alle betrokkenen geopend. De naam Ganvie betekent ‘wij overleefden’ en met een mooi, nieuw en uitgebreider bruisend centrum van het Lake Resort een zeer passende naam.

Project:
Centrum Lake Resort Beekse Bergen
Locatie:
Hilvarenbeek
Klant:
Libéma
Terug naar projecten