Herontwikkeling Elzenhagen-Zuid in Amsterdam

Een atletiekbaan die aansluit bij het recreatieve karakter

In een van de vijf deelgebieden van het centrumgebied van Amsterdam-Noord, wordt momenteel een hoogwaardige stedelijke en duurzame woonwijk gerealiseerd in combinatie met maatschappelijke, sport- en onderwijsvoorzieningen. Deze herontwikkeling sluit enerzijds aan bij het hoog-stedelijke bebouwingskarakter van het stationsgebied en anderzijds bij het landschappelijke en recreatieve waardevolle karakter van de zone rondom het Noordhollandsch Kanaal.

In het gebied komt behalve een nieuwe sporthal voor verschillende sporten, een nieuwe atletiekbaan die als thuisbasis dient voor atletiekvereniging Atos. De atletiekbaan wordt een
Zes-laans 400 meter rondbaan met negen sprintlanen en voorzieningen voor overige atletiekonderdelen, waaronder diverse spring- en werpnummers.

Momenteel worden de atletiekbaan en het omliggend park gerealiseerd. Kragten is vanwege haar expertise en ruime ervaring op gebied van (sport-)parken / atletiekbanen gevraagd om de directievoering te verzorgen. Binnen de onderhavige opdracht komen civiele techniek, sport- en cultuurtechniek en groenvoorziening bij elkaar. In de zomer van 2020 worden de werkzaamheden opgeleverd.

Staat u ook aan de vooravond van de renovatie of nieuwaanleg van een sportpark: wij vormen graag samen met u een team!

Project:
Herontwikkeling Elzenhagen-Zuid in Amsterdam
Locatie:
Amsterdam-noord
Klant:
Gemeente Amsterdam
Terug naar projecten