Herontwikkeling vakantiepark Breebronne Maasbree

Het vakantiepark BreeBronne in Maasbree wordt herontwikkeld. Het gaat om een dagstrand, horeca, camping en chaletpark. Met name het chaletpark wordt een vakantiepark met luxe, all-electric vakantieverblijven. Kragten kijkt samen met de Hermans Groep, die sinds 2019 eigenaar is van BreeBronne, naar de aanleg van de ondergrondse infra: riolering, elektra, water en datatelecommunicatie. 

Kragten heeft een masterplan gemaakt voor de gehele ontwikkeling die in een tijdsbestek van enkele jaren gaat plaatvinden. Locaties, aantal en types van de luxe vakantiewoningen zijn in deze fase nog niet exact bekend. Het masterplan met de totale doorkijk is met name belangrijk om de hinder voor bezoekers van het park te beperken. Dit betekent dat het ontwerp zodanig dient te zijn dat in principe alles maar één keer hoeft te worden opengegraven. Ook integreren we bestaande infrastructuren in de nieuwe plannen. Op basis van deze randvoorwaarden heeft Kragten het masterplan opgesteld en voor de eerste fase de detailengineering verzorgd.

Luxe, all-electric vakantieverblijven hebben stroom nodig. In het voorjaar van 2022 besloot Tennet echter geen nieuwe aanvragen voor uitbreiding of aanleg van nieuwe, grote zakelijke klanten toe te laten in delen van de elektriciteitsnetten in Noord-Brabant en Limburg! Dit had gevolgen voor de uitbreiding van BreeBronne. Het masterplan voor het elektrisch ontsluiten van het vakantiepark ging daardoor op de schop. Met tijdelijke maatregelen zoals accusystemen voor de opslag van elektrische energie wordt de in gebruikname voor komend jaar toch gegarandeerd.

Project:
Herontwikkeling vakantiepark Breebronne Maasbree
Locatie:
Vakantiepark Breebronne Maasbree
Klant:
Hermans Groep
Terug naar projecten