Hoogwaardige atletiekbaan in Tilburg voor sport, topsport en gehandicaptensport

Met de komst van een acht-laanse Mondo-buitenbaan heeft Tilburg een atletiekaccommodatie van formaat. Met deze toplaag kunnen de leden van de atletiekvereniging trainen op hoge kwaliteit maar kan ook de topsporter terecht. Samen met sportcomplex T-Kwadraat biedt deze baan alles voor de fanatieke sporter. Deze accommodatie gelegen in het sportgebied Stappegoor is een mooie aanvulling bij de reeds aanwezige hoogwaardige sportvoorzieningen.

De bestaande voorziening heeft plaats gemaakt voor deze mooie, in twee kleuren blauw uitgevoerde acht-laanse baan. Deze baan heeft tevens naast de standaard benodigde voorzieningen ook voorzieningen waardoor de atletiekbaan geschikt is voor een sporter met een handicap. Hiervoor zijn speciale materialen aangebracht en is rekening gehouden met de bereikbaarheid van de onderdelen voor sporters in een rolstoel. Een breed inzetbare baan voor trainingen en wedstrijden op topniveau.

Daarnaast is de baan voorzien van meetlussen voor tijdsregistratie. Met een persoonlijke chip worden de prestaties van de individuele atleet weergegeven en vastgelegd. De informatie, bereikbaar via internet, geeft de atleet waardevolle trainingsgegevens.

Kragten heeft in samenwerking met Lomme Siebenga de baan ontworpen en technisch uitgewerkt en omschreven.

Project:
Hoogwaardige atletiekbaan in Tilburg voor sport, topsport en gehandicaptensport
Locatie:
Tilburg
Klant:
Gemeente Tilburg
Terug naar projecten