Nationaal Wegenbestand aangevuld met wegkenmerken

Kragten gaat samen met Dat.mobility de komende jaren het Nationaal Wegenbestand (NWB) voor Rijkswaterstaat onderhouden.
Het NWB is een open databestand met alle openbare wegen in Nederland. Wij gaan dit geografische bestand bijhouden en verder ontwikkelen, inclusief aanvullende wegkenmerken. De komende jaren wordt het NWB de digitale drager én verbinder van wegverkeerinformatie. Deze informatie gaat actueler, betrouwbaarder, nauwkeuriger én voorspelbaarder worden.

Wat gaan we de komende tijd verbeteren?
We gaan samen met de wegbeheerders de actualiteit van het NWB verbeteren, waardoor het nog beter aansluit bij de werkelijkheid buiten. Bovendien voegen we nieuwe kenmerken toe aan het NWB, zodat het voor meerdere toepassingen ingezet kan worden. En om de betrouwbaarheid van het NWB te toetsen, gebruiken we andere openbare databronnen om het NWB continue te verbeteren.

Een mooie uitdaging waarin de innovatiekracht van geo-informatie en mobiliteit elkaar aanvullen en de succesvolle samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Kragten/Dat.mobility verder wordt uitgebouwd. Want het Nationaal Wegenbestand is de drager van verkeersinformatie van nu en de toekomst!

Project:
Nationaal Wegenbestand aangevuld met wegkenmerken
Locatie:
Nederland
Klant:
Rijkswaterstaat
Terug naar projecten