Oog in oog met wilde dieren in Safaripark Beekse Bergen

De combinatie van attractie én aantrekkelijke omgeving komen samen in de nieuwste Libéma-locatie, het Safari Resort Beekse Bergen. Dit resort, gericht op meerdaags verblijf, combineert luxe met een unieke safari beleving. De filosofie achter het Safari Resort is het realiseren van een gevoel waarbij de gasten zich in Afrika wanen. Bij de realisatie is hier dan ook tot in het kleinste detail over nagedacht.

Kragten begeleidde het ontwikkel- en realisatietraject. De wens was een natuurlijk migratiepatroon van dieren op de savannes. Dit hebben we samen met Libéma gedaan door het landschap zo in te richten dat de dieren zich op een natuurlijke manier kunnen bewegen. De savannes grenzen direct aan de lodges, je ervaart de afscheiding tussen de dieren en de huisjes totaal niet. De logdes zijn tenslotte zo gepositioneerd dat er sprake is van een optimale balans tussen behoud en beleving van bestaande natuurwaarden.

De samenwerking met de provincie Noord-Brabant heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Resort. Enkele jaren geleden heeft Kragten, in opdracht van de regio Hart van Brabant én provincie Noord-Brabant, een leisure-kansenkaart opgesteld. Deze kansenkaart schetst de koers van de regio op het gebied van toerisme en recreatie. Eerder werd ook een verkeerskundig onderzoek uitgevoerd om de toename van het aantal bezoekers aan te kunnen. 

Gevraagd naar de samenwerking met Kragten stelt Lips tenslotte: “Het Safari Resort Beekse Bergen is beter geworden dan wij voor ogen hadden. Er was een chemie met Kragten, waardoor we van elkaar hebben geleerd en elkaar hebben geïnspireerd. Kragten heeft mijn kennis verrijkt, samen zijn we tot een resultaat gekomen waar de werkelijkheid mooier is dan de droom.”

Een mooier compliment kun je als bedrijf niet krijgen!

Project:
Oog in oog met wilde dieren in Safaripark Beekse Bergen
Locatie:
Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek
Klant:
libéma
Terug naar projecten