Opgaan in de omgeving en veelzijdigheid op Sportlandgoed De Haamen in Beek

Sportpark De Haamen is op provinciaal niveau gekozen om te fungeren als sportlandgoed. Op dit sportpark, gelegen tussen Beek en Neerbeek, is het de bedoeling om een ruim sportaanbod aan te bieden met als extra aandachtspunt: sport voor mensen met een beperking. Het landgoed krijgt een open karakter aansluitend op het landschap en zal voorzieningen bieden voor de verenigingen, maar ook voor de individuele sporter. Tennis, voetbal, atletiek, honk- en softbal maar ook boogschieten, boccia en paddletennis hebben een inpassing gekregen in dit mooie project.

Door middel van een open padenstructuur die de lijnen van het landschap volgt is het volledige landgoed ook een mooi gebied om te wandelen of als onderdeel van een trimloop. De padenstructuur zorgt er ook voor dat de gerealiseerde voorzieningen goed bereikbaar zijn voor alle gebruikers.

Kragten is geselecteerd om voor dit ambitieuze plan het ontwerp te maken samen met verenigingen, omwonenden en de gemeente. Na een intensieve ontwerpperiode is het Masterplan voor het Sportlandgoed gepresenteerd. Door de verschillende betrokken partijen, maar ook door vele andere geïnteresseerden is hierop enthousiast en positief gereageerd. De nieuwe benadering als landgoed werd daarbij goed ontvangen.

Na het ontwerp is Kragten gestart met de technische voorbereiding van het sportpark. Het ontwerp is vertaald naar technische tekeningen en vervolgens omschreven in een bestek. Middels een aanbesteding op basis van EMVI is een uitvoerende partij geselecteerd. Ook bij de uitvoering is Kragten betrokken als projectmanager, directievoerder en toezichthouder. Een mooi project van A t/m Z begeleidt door Kragten.

Project:
Opgaan in de omgeving en veelzijdigheid op Sportlandgoed De Haamen in Beek
Locatie:
Beek
Klant:
Gemeente Beek
Terug naar projecten