Prijsvraag Energielandschap

"Een visie die het landschap boven alles stelt en getuigt van ontwerpkwaliteit. Het is een signaal dat het landschap er zeer toe doet. Deze bijzondere aandacht voor het landschap vindt waardering bij de jury."

Het team bestaande uit Bureau Verkuylen, Braining the Future en Wolters Vastgoed is in de Top 3 geëindigd met onze inzending "BOTTOM UP" voor de landelijke prijsvraag "Energielandschap van de Toekomst". Helaas grepen we net naast de hoofdprijs, maar zijn we toch heel trots op het behaalde resultaat!

Met ‘BOTTOM UP’ willen wij Nederland als energielandschap de 21e eeuw in leiden. Het concept zorgt net als vroeger voor een vervlechting tussen landschap, energieopwekking en betrokkenheid van bewoners. ‘BOTTOM UP’ gebruikt de karakteristieken van het lokale landschap als inspiratiebron voor ruimtelijke objecten. Het concept vervult drie functies: drager van technieken om duurzame energie op te wekken, faciliteren van een door lokale bewoners gekozen gebruiksfunctie en verfraaiing van het landschap.

De samenwerking met lokale mensen staat bij dit concept voorop. Het proces start bij bestaande lokale energie coöperaties of we organiseren nieuwe samenwerking. We creëren op die manier vanaf het begin betrokkenheid en gemeenschapszin.

Project:
Prijsvraag Energielandschap
Locatie:
Nederland
Klant:
Nederland
Terug naar projecten