Rugby-voetbalveld op parkeerdek Radboud Universiteit Nijmegen

Hoe kun je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte? Een van de meest efficiënte manieren is het combineren van functies. En wat als een van deze functies een kunstgrassportveld is met belijning voor rugby en voetbal.

De Radboud Universiteit Nijmegen had twee uitdagingen; het creëren van meer parkeerruimte en het realiseren van een kunstgras rugby-/voetbalveld. Als adviseur sportvoorzieningen participeerde Kragten in een bouwteam dat ervoor zorgde dat dit unieke project werd neergezet. Inmiddels is dit project gerealiseerd en ligt er een parkeergarage voor 430 auto’s. De parkeergarage heeft een ‘open’ karakter en wordt natuurlijk geventileerd met hulp van ventilatoren.

De belangrijkste sporttechnische uitdaging was het ontwerpen van een gecertificeerde lichtgewicht sportveld dat aan de sporttechnische eisen van de zowel de KNVB/FIFA als de NRB/IRB moet voldoen. Het resultaat is een relatief eenvoudig ontwerp dat met standaardmaterialen gerealiseerd kan worden.

In een dergelijk innovatief project wordt veel geleerd en nieuwe kennis opgedaan. Gedurende het ontwerp en de bouw zijn meerdere risico’s in beeld gebracht en is goed nagedacht over hoe die risico’s te beheersen zijn. Het uiteindelijke resultaat is optimaal ruimtegebruik, parkeren onder het veld en sporten op een multifunctioneel kunstgrasveld.

Vernieuwende ideeën en innovatieve ontwikkelingen passen bij Kragten. En dit project hoort daar zeker bij. Dat dit project behoorde bij de 5 genomineerde voor de Bouwtechniek Award 2012 is een mooie bevestiging hiervan.

Kragten verzorgde voor dit project de inrichting van de buitenruimte, de innovatieve aanbesteding en nam als specialist deel aan het bouwteam tijdens de bouw van dit project.

Project:
Rugby-voetbalveld op parkeerdek Radboud Universiteit Nijmegen
Locatie:
Nijmegen
Klant:
Radboud Universiteit Nijmegen
Terug naar projecten