Skills Garden Máxima Centrum Utrecht

Op dinsdag 15 oktober 2019 zijn de natuur- en beweegtuin, de Skills Garden, in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht feestelijk geopend.

In de tuinen kunnen patiënten, ouders en medewerkers bij elkaar komen om te ontspannen, te ontmoeten, te bewegen of te sporten volgens de visie van het Athletic Skills Model (ASM).
Dit model is een nieuwe manier van denken over bewegen, waarvan wetenschappelijk onderzoek de basis vormt. Vaardigheden, verleiding en plezier staan centraal om in de eerste plaats fitter en gezonder te worden, maar in de tweede plaats ook om beter te bewegen.

De tuin beschikt over een rolstoeltrampoline, een grote ‘vogelnestschommel’, een klimheuvel met een glijbaan en een sportveldje. Verder is er een ‘waveline’ die niet alleen toegankelijk is voor rolstoelers en patiënten met een infuuspaal, maar zelfs voor kinderen met hun bed. Dit is niet alleen heel leuk om te doen, maar kinderen trainen op deze manier onbewust bijvoorbeeld hun balans of rompstabiliteit.

In de tuinen zijn ook plekken waar mensen zich even kunnen afzonderen, of juist anderen kunnen ontmoeten. De tuinen moeten bijdragen aan het verminderen van stress door afleiding, spel en plezier. Niet alleen voor patiënten, maar ook voor ouders en medewerkers. De holistische visie achter de ontworpen tuinen past perfect bij de ontwikkelingsgerichte zorg van het Prinses Máxima Centrum, omdat het kinderen op een speelse manier uitdaagt om te bewegen, om ze even te doen vergeten dat zij ziek zijn.

Een bijzonder project, waar Kragten samen met ASM het gehele traject (van ontwerp en aanbestedingsbegeleiding tot uitvoeringsbegeleiding) heeft verzorgd!

Project:
Skills Garden Máxima Centrum Utrecht
Locatie:
Utrecht
Klant:
Prinses Máxima Centrum
Terug naar projecten