Skills Garden Schilderwijk Den Haag

In 2005 is de Haagse Sporttuin Schilderswijk geopend. Een multifunctioneel openluchtsportcomplex waar kinderen uit de wijk dagelijks sporten. In eerste instantie bedacht als locatie voor gymlessen in de buitenlucht, sportdagen en de naschoolse sport voor de aan het project deelnemende scholen. Ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de wijk.


De Haagse Sporttuin Schilderswijk verkleint het gat tussen spelen op het balkon en een lidmaatschap van een sportvereniging buiten de wijk. Het is een veilige sportlocatie midden in de wijk, waar jong en oud welkom zijn om kennis te maken met sport en bewegen, om zo op een laagdrempelige manier bij te dragen aan een leven lang gezond bewegen. In de winter van 2019 kwam afdeling Buitensport van de gemeente Den Haag met de mededeling dat de Sporttuin op de nominatie stond om te worden gerenoveerd. Hier werd het contact gelegd met onze adviseur Tommy van den Dungen.


De Haagse Scholen hebben het initiatief omarmd en het ontwerptraject mogelijk gemaakt. Vervolgens heeft team Skills Garden (Kragten/Athletic Skills Model) een zeer innovatief plan gemaakt. Een plan waarin inclusief sporten, innovatieve toepassingen en een moderne kijk op bewegen in de openbare ruimte samengaat met de mogelijkheid om gymlessen te verzorgen in de openlucht en sportintroductie en sportparticipatie aan te blijven bieden in een sportarme omgeving. 

Deze renovatie brengt een nieuwe energie met zich mee. Organisaties, scholen en wijkbewoners worden gemotiveerd om te gaan sporten en bewegen op deze locatie. Verenigingen worden aangemoedigd om hun sport aan te bieden in de Skills Garden Sporttuin Schilderswijk en vanuit de Sporttuin zal de verbinding gemaakt worden met overige sportfaciliteiten in de stad om duurzame samenwerkingen aan te gaan. Skills Garden Sporttuin Schilderswijk, de plek waar iedereen kan sporten, bewegen en samenzijn. Jongeren, ouderen, mindervaliden, scholen, zorgcentra en verschillende verenigingen kunnen er gebruik van maken.

Project:
Skills Garden Schilderwijk Den Haag
Locatie:
Den Haag
Klant:
Gemeente Den Haag
Terug naar projecten