Sportomgeving Koudenhoek Nijmegen

In Koudenhoek (Nijmegen) creëren we een nieuwe sportomgeving voor onder andere de korfbal- en tennisvereniging.

We gaan samen met diverse betrokken partijen (onderwijs, fysio, personal trainers en de omgeving) een parkomgeving ontwerpen volgens de Skills Garden-filosofie, waarbij we naast sport ook aandacht hebben voor spelen, bewegen, ontmoeten en beleven. Een parkachtige omgeving waar de Schijf van 10! (de tien grondvormen van bewegen) uiteraard een plek krijgt en waar we constant op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en vormgeving om mensen te verleiden om in actie te komen.

In actie wil niet alleen zeggen sporten en spelen, het kan ook gewoon een uitdagende wandeling zijn over diverse soorten ondergronden en glooiingen in het landschap. Een omgeving die geschikt is voor de sportverenigingen én voor het bewegingsonderwijs, voor de fysio voor revalidatie, voor de personal trainer voor bootcamps en andere activiteiten, voor de atletiekvereniging voor trainingen en nog meer.

Het is een uitdagend project waarin we samen, met de betrokkenen en de gemeente Nijmegen, diverse overleggen voeren en gezamenlijk ontwerpen, om te komen tot een invulling die past bij de directe omgeving en haar doelgroepen. Een open park dat tevens ruimte biedt aan een aantal verenigingen met bijbehorende faciliteiten. Samen creëren en samen gebruiken, daar gaat Koudenhoek voor!

Project:
Sportomgeving Koudenhoek Nijmegen
Locatie:
Nijmegen
Klant:
Gemeente Nijmegen
Terug naar projecten