Sportpark De Geusselt Maastricht voor iedereen die wil bewegen

Een sportpark voor iedereen, openbaar en geschikt voor topsporter, mindervaliden, wandelaars, kinderen, enzovoorts. Kortom een plek voor iedereen die gezond bezig wil zijn.

In het kader van het vernieuwde sportbeleid van de gemeente Maastricht is sportpark De Geusselt het tweede sportpark in Maastricht dat een openbaar en multifunctioneel karakter heeft gekregen. Net als bij het pilot-project, sportpark West is ook hiervoor het ontwerp gemaakt door Kragten.

Bewegen voor iedereen in een veilige en motiverende omgeving. Samen met de gemeente en de betreffende verenigingen is een ontwerp voor het multifunctionele sportpak de Geusselt tot stand gekomen waar verenigingen en individuele sporters kunnen sporten. In dit openbare sportpark kan net als in sportpark West in Maastricht iedereen terecht die actief bezig wil zijn in de breedste zin van het woord.

Tot de beschikbare voorzieningen behoren onder andere een multifunctioneel kunstgrasveld met diverse belijningen, één nieuw kunststof waterveld voor hockey, twee gerenoveerde bestaande hockeyvelden, een nieuw kunstgrasvoetbalveld en een natuurgrasvoetbalveld.

Daarnaast zijn er tevens een flink aantal faciliteiten in de openbare ruimte op het sportpark. Een rondbaan voor hardlopen en skeeleren, sprintbanen en een hellingbaan geschikt voor revalidatie-, kracht-, coördinatie- en conditietraining.

Als verbinding tussen het nieuwe zwembad en de buitensportaccommodatie heeft Kragten het beweegplein ontworpen. Een plein dat nog meer aanleiding tot sport en beweging geeft in de openbare ruimte.

Project:
Sportpark De Geusselt Maastricht voor iedereen die wil bewegen
Locatie:
Maastricht
Klant:
Gemeente Maastricht
Terug naar projecten