Stank- en wateroverlast Bevernel in Bennekom opgelost en bewoners opgeLUCHT

Al 30 jaar lang hebben woningen, gelegen aan de Bevernel in Bennekom, stank- en wateroverlast bij hevige regenval. Rioolwater en rioollucht komen via toiletten en putjes in de woningen terecht. De gemeente heeft al diverse voorzieningen aangebracht om met het doel het probleem op te lossen, zoals open putdeksels met ontluchtingsklep en ontlastvoorzieningen in de vorm van bladvangers in de regenpijp aan de woningen. Deze maatregelen hebben het probleem echter niet opgelost.

Ten behoeve van de probleemanalyse heeft Kragten een buitenopname gedaan, een gesprek met de bewoners en gemeente gevoerd en het rioolstelsel van de gemeente gemodelleerd en hydraulisch doorgerekend. Daaruit bleek dat het probleem de be- en ontluchting van het gemeentelijk rioolstelsel was, in combinatie met een plaatselijke hydraulische overbelasting van het rioleringssysteem. Met behulp van onze be- en ontluchtingsexpertise en rekenmodellen heeft Kragten een advies gegeven, waaronder de toepassing van de innovatieve O2-put. Het advies is uitgevoerd en de bewoners zijn na 30 jaar eindelijk verlost van de overlastproblemen.

Een bewoner heeft dit als volgt verwoord:
“Het vertrouwen dat ik zelf al langer had, werd weer versterkt. Dat het systeem z'n werk doet, zoals het normaliter hoort. Niks geroken, geen gerommel bij afvoeren van wc of keuken. Extra test gedaan door tijdens een bui het toilet door te spoelen. Evenmin problemen. Terwijl je dat eerder echt niet hoefde te proberen want dan landde het door de tegendruk náást de pot in plaats van in het riool. Al met al ben ik een supergelukkige bewoner. Want dweilen na een bui hoeft niet meer. Helemaal super dus. Ik ben heel opgelucht.”

Als Kragten zijn we blij dat we deze bewoners hebben kunnen helpen. Dat geeft veel voldoening!

Project:
Stank- en wateroverlast Bevernel in Bennekom opgelost en bewoners opgeLUCHT
Locatie:
Bennekom
Klant:
Gemeente Ede
Terug naar projecten