Succesvolle pilot Beeldkragt en Brabant Water

Tijdens de rust van de zomer kan men zomaar tijd vinden voor proefondervindelijke innovatie. Zo ook bij Brabant Water, waar vóór de zomer de theorie van BeeldKragt is geïntroduceerd en tijdens de zomer dit in de praktijk is gebruikt.

BeeldKragt is een innovatieve methode om snel en nauwkeurig een 3D-model van een sleuf of leiding in te meten. De data kan daarna opgewerkt worden tot een CAD- of GIS-bestand, zodat dit naadloos aansluit op je bestaande proces.

Rob (Brabant Water) en Stefan (Kragten) gingen samen op pad om eens te kijken hoe BeeldKragt in de praktijk werkt. Ze gebruikten een openliggende leiding, waar een spoedreparatie aan uitgevoerd werd. Deze leiding maten ze in met behulp van de BeeldKragt-app. De bijbehorende paspunten heeft Kragten gemeten uit de BGT, met een GPS (3 cm nauwkeurig) en via Globespotter.

Deze meting is de volgende dag door Kragten aangeleverd aan Brabant Water, alwaar ze deze hebben vergeleken met de eigen meting en verwerking. Hierna hebben we een evaluatie gehouden bij Brabant Water, waar een brede interesse was voor de methodes en conclusies.

Een opvallende conclusie uit de resultaten is dat de gemeten lijnen maximaal slechts 10 centimeter afwijken, maar op de meeste plaatsen niet meer dan 4 cm afwijken van elkaar! Dit belooft veel voor de toekomst.

De eindconclusie van het traject bij Brabant Water is nog niet in zicht. Er komt nog een vervolgafspraak waarin we gaan kijken hoe BeeldKragt nu binnen Brabant Water ingezet zou kunnen worden, maar de potentie van de applicatie wordt zeker gezien door het bedrijf.

Wil je wat meer informatie? Je kunt alvast een sneak-peak vinden op www.beeldkragt.nl en op www.sketchfab.com/st_kragten.

Project:
Succesvolle pilot Beeldkragt en Brabant Water
Locatie:
Brabant
Klant:
Brabant Water
Terug naar projecten