Tom Dumoulin Bikepark met uitstraling voor beleving en uitdaging

Kragten heeft in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen de contractvoorbereiding (UAV-gc) en contractbeheersing gedaan voor de aanleg van het Tom Dumoulin Bikepark te Sittard.

Het park is een innovatief, hoogwaardig en wereldwijd toonaangevend parcours, volledig toegesneden op de behoeften van de wielersport en haar vele doelgroepen – van wielrenners tot mountainbikers en BMX’ers, van junioren amateurs tot elite professionals uit de hele wereld.

Tijdens de aanbestedingsfase werden techniek of planning buiten beschouwing gelaten, maar waren de doorslaggevende onderdelen beleving, uitdaging en uitstraling. De inschrijvers waardeerden elk afzonderlijk onderdeel.

De firma Heijmans uit Rosmalen heeft uiteindelijk de beste aanbieding gedaan en het project binnen de gestelde termijn tot een goed einde gebracht. De samenwerking tussen de gemeente Sittard-Geleen, Heijmans en Kragten was optimaal, waarbij alle partijen zeer te spreken waren over de contractvorm in combinatie met de uitvoeringswijze.

Door deze manier van aanbesteden is de meerwaarde voor de bikers dat het park grotere uitdagingen biedt door hoogteverschillen en slingers in het parcours. Het park heeft een mooie uitstraling, waarbij in de inrichting een heuvel is aangebracht die het landschap in Zuid-Limburg symboliseert, een stuk dat vlakker is dat Midden-Limburg kenmerkt en een stuk dat groener is dat voor Noord-Limburg staat. Een echte trekker voor bikers.

Project:
Tom Dumoulin Bikepark met uitstraling voor beleving en uitdaging
Locatie:
Sittard
Klant:
Gemeente Sittard-Geleen
Terug naar projecten