Uitdagende relining Maasstraat Baarlo

Een bijzonder reliningproject, aangezien de overkluizing zowel onder gemeentelijke als privaat eigendom gelegen is. Daarnaast moest de afvoer van de beek gewaarborgd blijven en hadden we met een hoge grondwaterstand te maken. Daarbij vond tijdens de werkzaamheden een kermis plaats.

In enkele delen van de leiding waren lekkages geconstateerd. Vanwege de fluctuerende grondwaterstand in het gebied werden er nieuwe inspecties uitgevoerd. Hieruit bleek dat er toch meerdere en ook ernstige lekkages in de leiding aanwezig waren. Hierop werd besloten de overkluizing in zijn geheel te relinen.

Kragten controleerde de ontwerpberekening, maten van de putten en stelde een ompompplan op. Tevens werd er een bemalingsplan opgesteld om het grondwater te verlagen tijdens de reliningswerkzaamheden. De bewoners werden tijdig geïnformeerd en de voorzieningen zorgden ervoor dat de huizen en opritten bereikbaar bleven.

Vanwege de drukke route werd gekozen voor deze sleufloze techniek en in een kort tijdsbestek kijken zowel gemeente Peel en Maas, de burgers als wijzelf tevreden terug.

Project:
Uitdagende relining Maasstraat Baarlo
Locatie:
Baarlo
Klant:
Gemeente Peel en Maas
Terug naar projecten